Frank Boumeester.
Frank Boumeester. Peter Tijssen

'Gelukkig door klanten, collega's en gek autootje'

6 oktober 2018 om 17:01 Nieuws

AMERSFOORT Vijftig uur per week werkte hij er afgelopen zomervakantie. Zo leuk vindt Frank Boumeester (19) zijn baan als runner bij Picnic in Amersfoort. Ook nu hij weer in de studiebanken zit voor zijn tweede jaar mbo Vliegtuigtechniek hoeft hij het bezorgwerk niet te missen; hij draait gewoon wat minder uren. Het personeel, een feestje hier en daar, rondrijden in een 'gek' autootje, en het contact met de klanten maken het tot een ideale baan.

Het was zijn broer Jeroen die hem in de richting van Picnic stuurde. ,,Hij vertelde mooie verhalen over hoe gezellig het was met de collega's, hoe fijn het werk was om te doen en hoe aardig de klanten aan de deur waren als je boodschappen kwam bezorgen. Daarop besloot ik ook te solliciteren." Van die keuze heeft hij nog bepaald geen spijt. Het beeld dat Jeroen, inmiddels opgewerkt tot hubmanager in Hoofddorp, had geschetst, bleek in overeenstemming met de werkelijkheid toen hij vorig jaar oktober werd aangenomen.

DRAAICIRKEL Allereerst is er het plezier van het rijden in de wagentjes. ,,Het is wennen dat de stuurwielen onder je kont zitten, maar het voelt heel vertrouwd nu." Sterker: het rijdt fijner dan een gewone auto. ,,Je hebt bijvoorbeeld een kleine draaicirkel, fileparkeren gaat daardoor heel soepel."

En dan die collega's: ja, die zijn 'chill', veel van zijn leeftijd ook. Het team is aardig gegroeid. Waren er in vorig jaar oktober nog ongeveer zeventig runners, nu zijn dat er plusminus honderd. ,,Iedereen helpt elkaar, bij het in- en uitladen van de wagentjes bijvoorbeeld." Eens in de zo veel tijd is er een hubfeestje. Dan wordt de hele hub omgebouwd tot feestzaal, met dj, hapjes, bier en wijn. ,,Daardoor groeit het team en leer je elkaar nog beter kennen", vindt Frank.

ZELFVERTROUWEN Het klantcontact, nog zo'n mooi facet. Iets waar Frank al doende meer gevoel voor kreeg. ,,Op een gegeven moment wordt het routine, heb je net even een ander gesprekje. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen." Als Frank boodschappen bezorgt, is het niet in een mum gepiept. ,,Ik vertel precies welke boodschappen ik bij me heb, wat bedoeld is voor koelkast en diepvries is en of er nog breekbare producten bij zitten. Ik hoor heel vaak van klanten dat ze blij zijn dat we de tijd voor ze nemen." Sinds ongeveer drie maanden leidt Frank nieuwe runners op. Hen de kennis en kunde bijbrengen die hij zelf van een ervaren collega heeft geleerd, geeft veel voldoening. Dat gaat van het omgaan met de device, waar bijvoorbeeld alle trips met bezorgadressen opstaan, tot het handig optillen van de kratten met boodschappen. Frank hoopt nog meer verantwoordelijkheid te krijgen binnen Picnic. Runner+ worden, dat lijkt hem wel wat. ,,Leidinggevende op de hub is dat, vergelijkbaar met de vulploegleider bij de supermarkt. Je regelt bijvoorbeeld dat de autootjes goed ingeladen worden." En zijn broer achterna als hubmanager? Die stap is wat verder weg. ,,Ik ben nog te druk met mijn studie, daar wil ik ook mee verder."

Download de app op picnic.nl en ontvang met de volgende kortingscode € 5,- korting op de eerste bestelling: AMERS2AA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie