Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Ronald Kersten

Ontluisterende nederlaag voor handballers Yourlease/HV Eemland

7 oktober 2018 om 09:42 Sport/sport

AMERSFOORT De heren handballers van Yourlease/HV Eemland zijn in de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen een ontluisterende nederlaag aangelopen, in Den Haag werd met 23 -22 verloren van de reserves van fusieclub W.H.C./Hercules.

Hoewel de uitslag misschien nog wel dragelijk overkomt, was het qua scoreverloop dramatisch wat de ploeg zich zelf aan deed.

Na 15 minuten leidde de formatie van trainer/coach Paul van den Deijssel soeverein met 5 – 9 en leek niets een ruime voorsprong met rust in het verschiet. De praktijk was anders, oplegde kansen werden gemist en er werden te makkelijk tegen doelpunten geïncasseerd. Resultaat was een 11 -10 achterstand bij de rust. Na de hervatting was de geel/zwarte formatie volledig van de leg en daarvan profiteerde de thuisploeg gretig door met name vanuit de 2de fase te scoren. Na 48 minuten prijkte er een 21 - 13 tussenstand op het scorebord en leek de wedstrijd gelopen. Een bevlieging in de laatste 10 minuten leverde toch nog spannende laatste minuten op, Tim Zwart kreeg het op zijn heupen met 5 treffers, maar het kwaad was reeds geschied tussen speelminuut 15 en 48. De nederlaag kon niet meer afgewend worden. Trainer/coach Paul van den Deijssel was na een slapeloze nacht zondag duidelijk in zijn commentaar: als we aanstaande zaterdag niet van het ongeslagen U.S. winnen kan je het seizoen reeds als verloren beschouwen.

Scores: Tim Zwart 6, Thomas Visser 5, Alper Kaplan 3, Guido Werensteijn 3, Jeffrey van Gulik 2, Johnny van Gulik 1, Jamie Tesselaar 1 en Walter van de Hoef 1.