Mantelzorgbijeenkomst 'Omgaan met verlies wanneer partner lijdt aan dementie'

3 oktober 2018 om 16:44 Sport/sport Deel je nieuws

Graag nodigen Indebuurt033 en Welzin u uit voor de themabijeenkomst  “Omgaan met verlies wanneer je partner of ouder lijdt aan dementie” op woensdagavond 24 oktober.

Dementie komt veelal geleidelijk het leven binnen en heeft uiteindelijk grote invloed op het functioneren van de persoon zelf en op de relaties met de mensen in de omgeving. 
Als directe naaste wordt je ineens en ongevraagd mantelzorger. De progressie van de dementie zorgt er ook nog eens voor dat er een steeds groter beroep op je wordt gedaan als mantelzorger.

De persoon met dementie verandert, waardoor ook de relatie met jou ook verandert. Wat lange tijd bekend, gewoon en heel vertrouwd was, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Elke keer merk je dat er weer iets veranderd is, dat er iets verdwijnt of niet meer lukt. Kortom, je moet leven met constant verlies. Hoe doe je dit en hoe zorg je ervoor dat je hiermee om kan gaan.

Margot Holweg, GZ-psychologe werkzaam in de ouderenzorg, zal deze avond vormgeven. Middels uitleg over de aspecten die komen kijken bij dit onderwerp en enkele ondersteunende videofragmenten, belooft het een interactieve avond te worden waarbij ook uw inbreng van belang is. Er is tevens gelegenheid om met andere mantelzorgers in gesprek te gaan.

Programma

19.00 uur zaal open

19.30 uur presentatie

20.30 uur pauze

20.45 uur voortzetting

21.30 uur einde

Datum en locatie:

Datum: Woensdag 24  oktober

Tijd:     19.30 – 21:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur)

Locatie: De Herberg , Watersteeg 85  Amersfoort (wijk Nieuwland).

De toegang is gratis.

Aanmelden

We horen graag of u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn. U kunt zich aanmelden via mantelzorgers@indebuurt033.nl of telefonisch via Heleen Vonk, mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033, telefoonnummer 06-4255 5709.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie