Verhalen over basisinkomen gezocht

3 oktober 2018 om 12:17 Sport/sport Deel je nieuws

WAAR LEEF JE VAN?
WAO  en nabestaandenpensioen, Echter het pensioen wordt gekort op de WAO. Af en toe verdien ik bij met het geven van workshops of oppassen op de buurkindjes.

KUN JE HIERVAN RONDKOMEN?
Nee, maar dat komt ook omdat ik ook mantelzorger ben, al 22 jaar. Ik maak daar veel kosten voor die ik nergens vergoed of gecompenseerd krijg. Ik kan best regelmatig werken, alleen is het zo dat ik altijd moet kijken of dat lukt als mantelzorger zijnde (24/7) en daarnaast of het kan met mijn  eigen chronisch ziekzijn.
Maar als ik iets heb bijverdiend! De enorme papierzooi die het UWV verlangt als je wat bijverdient is zo’n gelazer dat het een afwegen is of ik het er voor over heb.  Dus geef ik mijn verdiensten op, omdat ik niet wil stoppen  met werk dat ik zo leuk vind om te doen.

WAT MIS JE?
De vrijheid om geld te verdienen op de tijd dat het voor mij kan. Zonder de papierberg. Voorbeeld: ik had een marktonderzoek in Utrecht. Ik zou daar 10 euro onkostenvergoeding voor krijgen.  Daar moet ik de trein retour amersfoort-utrecht van betalen.  UWV verlangde dat ik zou aanleveren: de uitnodiging van het marktonderzoekbureau (terwijl zij telefonisch bevestigen) een bewijs dat ik 10 euro zou krijgen, een bewijs zwart op wit dat ik inderdaad een treinretour had betaald,  een bewijs van betaling van het marktonderzoekbureau.  Wat er dan zou overblijven van dat tientje mocht ik 20% van houden.  Noujaaaaa!!!Dat stimuleert niet bepaald om de maatschappij in te gaan.  Nu ben ik sociaal actief en werk af en toe.  Maar voor mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt, of die vereenzamen, niet bepaald een stimulerende aanpak

WAT ZOU JE WILLEN?
Basisinkomen met vrijheid om bij te verdienen wanneer ik wil en wanneer het mogelijk is in mijn specifieke situatie van chronisch ziekzijn en de zware zorg voor mijn huisgenoot..

WAT ZOU EEN BASISINKOMEN VOOR JE BETEKENEN?
Geen gedoe meer met uitkeringen en toeslagen en logge instanties. Gewoon 1 inkomen, zonder oeverloze  en beperkende regels en verder kijk ik zelf hoe en wanneer ik kan bijverdienen .

WILT U OOK UW VERHAAL KWIJT? MAIL DAN NAAR BIBA18@KPNMAIL.NL,  #baisisinkomenamersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie