Afbeelding
Musiom

Nieuw museum Musiom opent in oktober

1 oktober 2018 om 20:05 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Amersfoort heeft er binnenkort een museum bij. Musiom is een nieuw museum dat een podium biedt aan bekende Nederlandse kunstenaars die geboren zijn rond de jaren '50 van de vorige eeuw. Musiom is geopend vanaf 19 oktober.

Individualisme vormt de rode draad van deze generatie en dat is te zien in de veelzijdigheid van de getoonde kunst. Hun werk was al te bewonderen in de vooraanstaande galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland, maar nog nauwelijks in een museale omgeving. ,,Dit is een mooi moment om daar verandering in te brengen'', aldus Musiom in een persbericht. ,,De meeste generatiegenoten zijn nog actief in de kunstwereld en enthousiast betrokken bij het museum. Zo kan de ontwikkeling van hun kunst over de afgelopen 40 jaar goed in kaart worden gebracht.''

De openingstentoonstelling in 2018 toont werk van alle deelnemende kunstenaars. Vanaf 2019 zullen er jaarlijks drie tentoonstellingen worden gehouden waarin het werk van zo'n vier kunstenaars centraal staat, naast een selectie uit de vaste museumcollectie.

Het nieuwe museum is gevestigd in een karakteristiek pand aan de Stadsring 137. Musiom is vanaf 19 oktober geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor informatie: www.musiom.art.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie