Glenn Romney nieuwe coach Cityside Apartments Quick honkbalheren 1

28 september 2018 om 11:56 Sport/sport

AMERSFOORT BSC Quick meldt dat Glenn Romney in seizoen 2019 de nieuwe coach wordt van Cityside Apartments Quick honkbalheren 1. ,,Met zijn kennis, ervaring, visie en persoonlijkheid gaan we er weer een mooi seizoen van maken."

Romney is geen onbekende bij BSC Quick. In 1995 en 1996 speelde hij met het eerste van Quick in de hoofdklasse. De coach (42) heeft een prachtige spelerscarrière achter de rug met als hoogtepunten zijn selectie voor Jong Oranje en het Nederlands team (tussen 1997 en 2003) waarmee hij aan twee WK's (1998 en 2003) meedeed. Maar hij werd ook met HCAW in 1998 Nederlands kampioen en in 2003 tot MVP van de hoofdklasse gekroond.

Romney kwam al vroeg in aanraking met de sport: ,,Als zoon van een LA Dodgers-fan liep ik al als 3-jarige op de Utrechtse honkbalvelden. Hoewel ik als rechtshandige slagman begon, heb ik snel de overstap gemaakt naar mijn natuurlijke linkerkant en via WSB en ROBUR '58 in Apeldoorn de selectie van Jong Oranje mogen halen. Tijdens mijn collegejaar in de Verenigde Staten in 1995 heb ik de overstap gemaakt naar Quick Amersfoort. Quick was mijn eerste hoofdklasseclub en ik heb er met enorm veel plezier gespeeld en kreeg alle ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen."

Na Quick speelde Glenn respectievelijk bij HCAW, Hoofddorp Pioniers, UVV en ADO. Met HCAW en Pioniers heeft Romney ook veel Europese ervaring op kunnen doen.

COACH ,,Naarmate mijn actieve carrière als speler vorderde, kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn teamgenoten te helpen coachen. Eerst om mijn ervaring als outfielder en eerste honkman te delen, later ook nog mijn ervaring als werper. Ik heb mijn visie op het honkbal ontwikkeld en in 2016 ben ik begonnen met coaching bij Pirates 2 in Amsterdam." Romney is een echte liefhebber van het spel en gelooft sterk in het gegeven dat een goed team, dus niet individuele spelers, wedstrijden en dus ook een kampioenschap kan winnen. ,,Met een 'old school' mentaliteit en 'new school' brutaliteit hoop ik goed honkbal te kunnen spelen met vele mooie en spannende wedstrijden. Op deze manier hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een nog stabieler, sterker en ambitieus Quick."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie