Logo Partou Kinderopvang
Logo Partou Kinderopvang ANP Foto

'Zorgen om continuïteit kinderopvang Bergkwartier'

25 september 2018 om 17:24 lokaal

AMERSFOORT De oudercommissie Partou Kinderopvang aan de Prins Frederiklaan maakt zich ernstig zorgen over de continuïteit van de kinderopvang in de wijk Bergkwartier. Dat blijkt volgens de lokale partij Amersfoort 2014 uit een brief die de commissie heeft gericht aan het college in juni dit jaar.

Door het feit dat het Leger des Heils het huidige pand gaat verkopen, is er geen plaats meer voor kinderopvang van Partou met zo'n negentig kinderen en twintig leidsters. ,,De projectontwikkelaar die het pand heeft aangekocht, heeft geen plek ingeruimd voor de kinderopvang. Door allerlei oorzaken (bestemming, bezwaren omwonenden) zijn meerdere mogelijke panden niet haalbaar gebleken voor Partou. De laatste hoop was gevestigd op de voormalige scoutinglocatie aan de Curaçaolaan, dat al eigendom is van de gemeente. Inmiddels (25 september 2018) is duidelijk dat de gemeente vestiging van kinderopvang aldaar ook afwijst. Hierdoor dreigt per 1 maart de kinderopvang Partou in de wijk Bergkwartier te verdwijnen. Op dit moment is er zelfs een wachtlijst bij Partou Bergkwartier en na inventarisatie in de wijk blijkt dat ook de drie overige kinderopvanglocaties in het Bergkwartier geen plekken meer vrij hebben na februari 2019."

De partij wil nu van het college weten wat er is gedaan om de kinderopvang een plek te kunnen blijven bieden en wat er nog mogelijk is voor deze groep.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie