Vignet 'Gezonde School' voor Vlindervallei

19 september 2018 om 09:33 Sport/sport Deel je nieuws

Na een jaar hard werken heeft de kleurrijke buurtschool De Vlindervallei afgelopen week tijdens een feestelijke ochtend het vignet ‘Gezonde school’ mogen onthullen. Hiermee laat de Vlindervallei zien dat zij structureel en effectief tijd en aandacht besteedt aan de gezondheid van de leerlingen.


De Vlindervallei heeft zich vooralsnog gericht op het thema ‘Bewegen en Sport’. De school stimuleert een actieve leefstijl bij kinderen door onder andere het aanbieden van kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs door een vakleerkracht en door extra aandacht voor inactieve leerlingen. Ook is er een breed en gevarieerd aanbod van voor-, tussen- en naschoolse sport- en bewegingsactiviteiten, waardoor kinderen zelf kunnen ontdekken waar hun interesse ligt.

Voor de feestelijke onthulling werd flink uitgepakt: Jeroen Stomphorst, presentator van Studio Sport, was gastheer. Jesse Marlet, Nederlands kampioen freestylevoetbal, gaf een demonstratie en clinics. 

De Vlindervallei gaat zich nu richten op het thema ‘Gezond eten en drinken’. In de loop van het schooljaar komt hier meer aandacht voor.

Kijk voor meer informatie op www.devlindervallei.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie