Afbeelding
Annemieke Kok (Smeltwater)

Amersfoorters ruimen stad op tijdens WorldCleanUpDay

17 september 2018 om 17:50 lokaal

AMERSFOORT In meer dan 160 landen zijn zaterdag miljoenen mensen tegelijk aan de slag gegaan om de wereld een beetje schoner te maken. Ook Amersfoorters deden mee aan deze WorldCleanUpDay.

Wethouder Kees Kraanen trapte de actie WorldCleanUpDay033 af door in de Eemhaven met een schepnet vuil uit het water te vissen. Dit deed hij op de plastic whale, een boot gemaakt van plastic afval uit de Amsterdamse grachten.

]ZWERFAFVALZAT] Diverse kano's en sloepen zijn het water op gegaan om afval te vissen. Niet alleen in de Eemhaven werd schoongemaakt: bij winkelcentrum Emiclaer in Kattenbroek en in het Kai Park in Vathorst gingen buurtbewoners ook aan de slag met de grote schoonmaak. Het water is schoongemaakt, maar ook in de wijken van Amersfoort is men aan het werk gegaan, samen met het netwerk van 033zwerfafvalzat.

KUNST Er werd van alles gevonden: van lege blikjes, plastic verpakkingen, schoenen tot een winkelwagen aan toe. Er zijn zelfs een aantal fietsen uit het water gehaald. Kunstenaars maakten vervolgens samen met de deelnemers kunst van het gevonden afval.

ERG LEUK Lilian Benner (10 jaar): ,,Ik heb samen met mijn zusje en drie vriendinnetjes heel veel afval uit het water gehaald. Ik vond het erg leuk om te doen. Als het volgend jaar weer is doen we weer mee. Ik hoop wel dat we dan minder afval vinden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie