De jury op bezoek bij Crackerjacks
De jury op bezoek bij Crackerjacks NOC*NSF

Crackerjacks: één van drie finalisten verkiezing Vereniging van het Jaar

16 september 2018 om 21:03 Sport/sport Deel je nieuws

Basketballvereniging Crackerjacks is een van de drie finalisten bij de verkiezing Vereniging van het Jaar. Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt in de nationale sportweek van NOC*NSF.

De verkiezing, een initiatief van de NOC*NSF, Rabobank, het LKCA en Kunstbende, startte eerder dit jaar toen verenigingen in heel Nederland werden uitgedaagd hun verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. In 71% van alle gemeenten in Nederland deden verenigingen mee aan de verkiezing. Per provincie werd de vereniging met de meeste stemmen en hoogste beoordeling provinciewinnaar.

Als winnaar van de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht werd Crackerjacks bezocht door een jury en werd door middel van een interview getoetst op thema’s als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid.

Rugbyclub The Big Bulls uit Almelo en Volleybalvereniging Sudosa-Desto uit Assen zijn de andere twee finalisten. 

Volgende week weten we of basketballvereniging Crackerjacks deze verkiezing gaat winnen, maar het behalen van de finale is al een fantastisch resultaat. "Wij zijn waanzinnig trots op het bereiken van de finale. Wat is dat een bljk van waardering voor de inzet van onze leden en vrijwilligers. Fantastisch. " aldus voorzitter Herman Beekelaar.

De jury was vooral onder de indruk van de verbinding van Crackerjacks met de gemeente Amersfoort. "Van een  'onzichtbare' vereniging binnen twee jaar met de juiste energie volop actief in gemeente Amersfoort. Dat dit kan!" aldus julylid Robbert Kemperman. Met partners als SRO, Gemeente Amersfoort, 033IndeBuurt, Nederlandse Basketballbond en 3X3Unites wordt door basketballvereniging Crackerjacks in wisselende samenstellingen succesvol samengewerkt, zowel binnen in de sportzaal met 5X5 basbetball, als buiten in de wijken van Amersfoort met 3X3 basketball. 

Dit jaar vindt de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ voor het eerst plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. De ingezonden verhalen van alle winnende verenigingen zijn terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie