Ragazze Quartet
Ragazze Quartet Ragazze Quartet

Tweede editie 'September Me' in Flint

11 september 2018 om 14:59 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT September Me, het smakelijke, driedaagse festival van en met Ragazze Quartet, heeft als motto 'meer dan kamermuziek'. Behalve van prachtige, verrassende concerten, kun je van vrijdag 21 t/m zondag 23 september in Flint Amersfoort namelijk ook genieten van hapjes, drankjes en een bijzondere randprogrammering.

Ragazze Quartet, artistiek leider van het festival, presenteert bij de tweede editie van September Me een gevarieerd programma met een twaalftal concerten en voorstellingen die zowel de feestelijke als de melancholische kant van het thema (on)sterfelijkheid belichten. Onderstaand enkele concerten, het hele programma staat op de website van Flint.

OPENINGSCONCERT In het openingsconcert September Me spellen Ragazze Quartet en het gerenommeerde Franse strijkkwartet Quatuor Voce, dat de afgelopen jaren de hoogste prijzen won in internationale competities, werken van Sjostakovitsj, Tsjajkovski en Goebajdoelina. Een avond als een weemoedige, warme Russische winter.

NACHTCONCERT Bij het nachtconcert Sleepless in September word je uitgenodigd je op bedden over te geven aan de muziek. Ragazze Quartet speelt het langst durende strijkkwartet ter wereld van Morton Feldman, terwijl de videomakers van het Blauwe Uur de zaal omtoveren tot een wondere onderwaterwereld. Na afloop mag je op de bedden je roes uitslapen en 's ochtends word je getrakteerd op een ontbijt.

DINERCONCERT Het Hemels dinerconcert bestaat uit ronde tafels met heerlijk eten en de betoverende muziek van onder anderen sterviolisten Rosanne Philippens en Vera Beths. Zij spelen onder meer het dubbelconcert van Bach en een nieuwe
werk voor strijkers en  blazers dat componist Reza Namavar speciaal voor September Me componeert. Gastkok Robert Oosterhuis van Rock City Brew pub zorgt voor een heerlijke smaakbelevenis.

Voor Grijze Haren, Nieuwe Snaren hebben Ragazze Quartet en dirigent Carel den Hertog een orkest geformeerd met muzikanten die tussen de 65 en 105 jaar oud zijn. Dit unieke orkest speelt Dvoráks negende symfonie Uit de nieuwe wereld.

MEXICAANS FEEST Dia de los Muertos is een familiefeest voor iedereen van 0 tot 105 jaar met Mexicaans eten en spelletjes voor de kinderen. Met live muziek van onder meer Pepe Garcia, Mariachi Tierra Caliente en Ragazze Quartet.

Verder kun je bij het festival September Me onder meer genieten van Schuberts Winterreise met bariton Martijn Cornet, World Domination met live muziek, interactieve apps en visuals van Tin Men & The Telephone en In Mysterium met Gregoriaanse zang van Wishful Singing.

KAARTEN Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie