Wethouder Harrie Dijkhuizen is erg nieuwsgierig naar dit unieke werk- en leertraject in Soest.
Wethouder Harrie Dijkhuizen is erg nieuwsgierig naar dit unieke werk- en leertraject in Soest. Muriël van Tuijl

Kick-off leertraject MBO Amersfoort en K'nijntje & Zippies in Soest

11 september 2018 om 14:09 Nieuws Deel je nieuws

Donderdag 6 september vond de officiële kick-off plaats van het unieke leer- en werktraject van kinderopvangorganisatie K’nijntje&Zippies en MBO Amersfoort. Daarmee is het startsein gegeven voor de beroeps-opleidende leerweg (BOL), waarbij studenten het vak van pedagogisch medewerker bij K’nijntje&Zippies in de praktijk zullen leren. Een leer- en werktraject in één.

Erkenning van belangrijke samenwerking
De officiële kick-off vond plaats in het bijzijn van de directeur School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort, Marian Hoogebeen, en wethouder van o.a. Onderwijs & Opvang in Soest, Harrie Dijkhuizen. Marian Hoogebeen is trots op de samenwerking met K’nijntje&Zippies en gelooft heilig in het concept: “We zijn ervan overtuigd dat je veel meer en sneller leert in de praktijk, in plaats van alleen in de schoolbanken te zitten.” Lauret Uyland sluit zich daarbij aan en ziet een belangrijke rol weggelegd voor deze toekomstige pedagogisch medewerkers. “Zij spelen een belangrijke rol in de talent- en persoonlijkheidsontwikkeling van onze kinderen! K'nijntje&Zippies hecht veel waarde aan goed opgeleide pedagogisch medewerkers, die hun eigen passies en talenten meenemen in hun werk en weten te vertalen naar uitdagende en inspirerende activiteiten voor de kinderen. Ik zie het traject met deze groep enthousiaste studenten met veel vertrouwen tegemoet.” Wethouder Dijkhuizen is ook erg te spreken over het leertraject: “Het is leuk om te zien hoe je op deze manier onderwijs dichtbij de praktijk brengt. Ik ben vader van vijf dochters, ik weet hoe zij over de ‘schoolbanken’ denken. Dit werk- en leertraject zorgt ervoor dat de materie meer gaat leven en school leuker wordt.“

Leren in de praktijk
Bij K’nijntje&Zippies als onderwijsbedrijf leren studenten in de praktijk, van mensen uit de praktijk. De opzet van het leertraject is aantrekkelijk: studenten doen drie dagen in de week praktijkervaring op. Dit gebeurt op verschillende vestigingen van K’nijntje&Zippies, bij zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang. Op die dagen is altijd een docent van MBO Amersfoort aanwezig bij wie de studenten terecht kunnen met vragen. Docenten kunnen de theorie dus direct koppelen aan de praktijksituaties die studenten ervaren. Zo weten de studenten meteen wat hun toekomstige baan precies inhoudt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie