De start van de voorlaatst Halve van Hoogland in 2017.
De start van de voorlaatst Halve van Hoogland in 2017. Ron van Megen

Knallend afscheid van 'De Halve'

15 september 2018 om 07:29 Sport/sport

AMERSFOORT De Amersfoortse atletiekvereniging Altis haalt de Halve van Hoogland van de agenda. Zondag 16 september vindt de Kok Wooncenter Halve van Hoogland voor het laatst plaats. Deze allerlaatste editie is een jubileumeditie: het is de veertigste. Voor Altis een reden temeer om er een groots afscheid van te maken. Het wordt een Grand Finale.

,,Het besluit om met dit in de ruime regio bekende hardloopevenement te stoppen is in goed overleg met alle betrokkenen genomen." zegt Kees Boon, voorzitter van het organisatiecommissie. ,,De reden is dat ook loopevenementen een levenscyclus hebben waar een einde aan komt. De organisatie van de Halve vraagt veel van onze vereniging."

BEHOEFTE ,,Daarbij is het aanbod van loopevenementen in de regio de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en veranderd. Alternatieve loopevenementen, variërend van trails tot fun runs, winnen steeds meer aan populariteit en voorzien in een nieuwe behoefte. Als atletiekvereniging gaan we kijken wat we daar, vanuit onze eigen positie, aan toe kunnen voegen", vult Altis-voorzitter Gert Koudijs aan.

Velen hebben al die jaren veel plezier beleefd aan de Halve van Hoogland. Altis zorgt dan ook voor een passend afscheid en heeft iets bijzonders gemaakt van deze feestelijke Grand Finale. Traditioneel bestaat de Halve uit kidsruns, een loop voor oudere jeugd, een 5 km en 10 km wegwedstrijd en prestatieloop, en natuurlijk de halve marathon als hoofdnummer. Dit jaar is het ook mogelijk de halve marathon als estafette te lopen. Dat doe je met z'n drieën. Ieder loopt dan ongeveer 7 km. Ludiek is de combinatie met de halve van de Marathon Amersfoort die op 10 juni plaatsvond. Deelnemers die beide halve marathons hebben volbracht, krijgen als extra een speciale herinneringsmedaille voor een hele marathon, want ½ + ½ = 1.

PROGRAMMA Het programma ziet er globaal als volgt uit: Om 11.00 uur beginnen de verschillende kidsruns. Om 12.30 uur gaat de 5 km van start, om 13.30 uur de halve marathon én de estafetteloop en om 13.45 uur de prestatieloop 10 km. Een voorproefje van wat Altis in de toekomst gaat aanbieden zijn de atletiekclincs voor de kids. Op het terrein van het Dorpsfeest bij het startfinishgebied kan de jeugd kennismaken met de atletiekonderdelen sprinten uit startblokken, kogelstoten, verspringen en hoogspringen. De eerste rond van deze clinics begint om 13.00 uur en de tweede ronde om 14.00 uur.
De voorinschrijving op www.HalvevanHoogland.nl gaat al snel sluiten. De atletiekclinics hebben daar een aparte webpagina met eigen inschrijfmodule. Voor zover er nog startnummers zijn, is zaterdag 15 september 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur de na-inschrijving bij Kok Wooncenter aan de Hamseweg 18 in Hoogland. Hier liggen ook de startnummers. Inschrijven op de wedstrijddag zelf kan niet.

Meer op www.halvevanhoogland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie