Afbeelding
Feike Faase

Patissier maakt drie nieuwe Amersfoortse lekkernijen

11 september 2018 om 10:19 Nieuws

AMERSFOORT De Amersfoorts patissier Tim van der Sanden, ook bekend als Dr. Chocolate, heeft de afgelopen maanden in het geheim gewerkt aan drie nieuwe Amersfoortse producten: een OLV-toren van chocola, een Keibonbon en een Amersfoortse appelbol. De drie nieuwe lekkernijen zijn donderdag gelanceerd tijdens de opening van de videoprojecties in de Onze-Lieve-Vrouwetoren.

De 3D chocolade-uitvoering van de OLV-toren lijkt als twee druppels water op de echte toren: vrijwel elk detail is erin terug te vinden. Het torentje is 13 centimeter hoog en heeft een subtiele glans door het gebruik van eetbaar brons- en zilverpoeder. De vulling van de handgemaakte toren bestaat uit 100 procent hazelnoot en een 'krokantje'. Ook de Keibonbon is een klein kunstwerk.

EEN EIGEN BOL Om de keistad met een gebakje op de kaart te zetten heeft Dr. Chocolate de traditionele appeltaart 'omgebouwd' naar een Amersfoortse Appelbol. De bol is van krokante koek gemaakt met binnenin amandelspijs en een appelcompôte. ,,We kennen natuurlijk allemaal de Bossche Bol uit 's Hertogenbosch, maar ik vond dat Amersfoort wel een eigen bol verdiende. Toen ik in de gaten kreeg dat onze historische binnenstad precies de vorm van een appel heeft, was het plan voor de Amersfoortse Appelbol snel bedacht", vertelt Tim van der Sanden enthousiast.

De Amersfoortse lekkernijen zijn verkrijgbaar bij Dr. Chocolate op het Mooierplein en diverse horecagelegenheden in de stad. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie