Interview over het basisinkomen

10 september 2018 om 13:37 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 22 september willen wij met u in gesprek gaan over  een  BASISINKOMEN  voor iedereen. We staan op de hoek Varkjensmarkt t.o. de Langestraat met onze "huiskamer",

We publiceren in verband hiermee iedere week een interview met iemand die daar veel profijt van zou hebben. 

Interview met een Amersfoortse 

Waar leef je van?
Sinds 1 juli heb ik een W.W. uitkering. Mijn contract werd niet verlegd. Al 4 jaar leef ik van het ene tijdelijke baantje in het andere. Nota bene in de gehandicapte zorg. Daar is werk genoeg.

4 jaar geleden werd ik ontslagen wegens bedrijfsveranderingen. Dat gaf een hoop stress. Nu denk ik…ik heb al lang  in vaste dienst gewerkt en mijn bijdrage wel geleverd om nu  geld te mogen ontvangen van de gemeenschap. Dit is tijdelijk.

Kun je hiervan rondkomen?
Moeilijk. Je moet creatief boekhouden en keuzes maken. De vaste lasten zijn de grootste post. Daarna blijft er weinig over. Mijn dochter woont bij me. Toen ik nog kinderbijslag voor haar kreeg lukte het beter dan nu. Ze krijgt nu studiefinanciering en die heeft ze zelf nodig om haar studieboeken etc. te betalen. Nu moet ik weer huurtoeslag gaan aanvragen en dat vind ik vervelend.

Wat mis je?
Zekerheid, een vaste baan en een leuk salaris.

Wat ik zou willen?
Ik zou graag verpleegkundige in de ouderenzorg willen worden en zoek een interne opleiding, waarbij je werkt in die instelling. Ook zou ik willen dat werkgevers niet zo met je kunnen omspringen. Je wordt gewoon weggegooid, omdat ze je niet in vaste dienst willen nemen. Dat er een einde komt aan het onterecht inzetten van mensen als vrijwilliger, die  dus onbetaald werk doen. Vrijwilligerswerk is nl. ook werk.

Wat zou een basisinkomen voor jou betekenen?
Veel minder stress hebben over die onzekerheid of je wel kunt rondkomen, of je wel weer een baan krijgt. Ik zou dan vrij zijn om te studeren en leuke dingen te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie