Bij Avu Kunstkader kan iedere creatieveling terecht.
Bij Avu Kunstkader kan iedere creatieveling terecht. Bianca van der Linden-Snel

Creatieve broedplaats bij Avu

12 september 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Avu Kunstkader gevestigd aan de Nijverheidsweg Noord 90 is de creatieve broedplaats van Amersfoort en omgeving. De geur van het hout in de houtzagerij aan de ene kant, de geur van oude boeken aan de andere kant, het complete assortiment aan teken- en schildermaterialen en de exposities van de schilderijen. Avu kunstkader ademt, nee Avu Kunstkader ís creativiteit.

Bianca van der Linden-Snel

Michael Gerbrands is het creatieve brein achter Avu Kunstkader en is altijd druk in de weer met nieuwe ideeën. Al benadrukt hij regelmatig dat hij voornamelijk de ruimte faciliteert voor de creatievelingen die met hem samenwerken. ,,Avu Kunstkader biedt je een compleet creatief pakket van het begin tot het einde. Werkelijk alles is hier te vinden. Van een schildercursus tot de uitvoering, van de materialen tot de verkoop."

,,Wij geven advies in de grote verscheidenheid aan materialen. Wij verkopen alle soorten en maten penselen, verf, papier, verfdoeken, passepartouts en lijsten. Alles wat nodig is om met je idee aan de slag te gaan is te vinden in onze winkel. Een goed advies en klantvriendelijkheid is daarbij niet meer dan logisch. Daarna komen klanten vaak bij ons hun creatie laten zien zodat wij deze mooi kunnen inlijsten. Eventueel kan het doek zelfs worden geëxposeerd en mogelijk worden verkocht tijdens de exposities die geregeld plaatsvinden bij Kunstkader."

ZAGERIJ ,,Het is uniek dat wij een eigen lijstenmakerij hebben waarbij wij de lijsten zelf op maat kunnen zagen in onze zagerij. Dat is pure ambacht. In de zagerij is een grote voorraad waardoor wij alles kunnen leveren. Wij importeren het hout rechtstreeks uit Italië. Zonder tussenhandel en dat heeft zo zijn voordelen. Zo weten wij zeker dat wij een goed product leveren."

VERSTERKEN ,,Bij Avu kunstkader faciliteer ik verschillende ruimtes. Zo is er een ruimte voor Printkader, dat is een jong bedrijf dat snel, vakkundig en tegen een eerlijke prijs groot formaat prints en reclamemateriaal levert. Ook zijn zij gespecialiseerd in banieren, stoepborden, posters en roll up banners en het afdrukken van (groot formaat) foto's en reproducties van kunstwerken. In de kAdeBoeken vind je een breed assortiment van bijzondere boeken en prenten. Daarnaast is er een kleinschalige atelier waarin zelfstandig werkende professionele schilders en schilderessen deskundige begeleiding geven in teken- en/of schildertechnieken. De kunstkader Akademie biedt een divers aanbod schilder- en tekencursussen. Dat alles vanuit één locatie. Elke dag ontvangen wij leuke reacties van tevreden klanten. Ik ontmoet mensen die plezier hebben en mooie dingen creëren. Mensen zijn blij als ze komen en nog blijer als ze weggaan. Het is het mooiste vak dat er is," zegt Gerbrands.

a        [Avu Kunstkader, Nijverheidsweg Noord 90, 3812 PN Amersfoort, www.kunstkader.com, 033-4632502

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie