Mineralenbeurs in De Bron

10 september 2018 om 11:19 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Voor de liefhebbers van edelstenen, fossielen en mineralen wordt er op zaterdag 15 september weer een mineralenbeurs georganiseerd in kerkcentrum De Bron, Vogelplein 1 in Amersfoort. De initiatiefnemers voor deze beurs zijn Loes Lerou en Alex Tomassen.

De belangstelling van bezoekers en deelnemende standhouders over deze mooie locatie is zo positief dat besloten is om De Bron definitief in het programma op te nemen, vertelt Alex Tomassen enthousiast: "Gelukkig ook maar, want het was niet niks om in een wat teruglopende markt een nieuwe beurs te organiseren. Nu het tij gekeerd lijkt gaan we er mee door, we organiseren deze beurs geheel met eigen middelen, dus voor eigen rekening en risico."

DE BRON Alex Tomassen: ,,Het feit dat de Bron een erg gewilde locatie is spreekt ook in ons voordeel. Zeker na de verbouwing is de Bron een prachtige locatie geworden met veel daglicht en zelfs van bovenaf door het gedeeltelijk glazen dak, waardoor de mineralen en sieraden nog beter tot hun recht komen. Op een mineralen beurs wil je je mineralen en andere zaken immers goed belichten. En er is ook nu weer van alles te zien en te koop, van ruwe mineralen tot geslepen en gepolijste stukken, van edelstenen tot fossielen, sieraden en sculpturen, beeldjes en andere voorwerpen en modieuze hebbedingetjes gemaakt uit (half)edelsteen. Ook is er een microscoop aanwezig waar de bezoeker de wereld van de micromounts kunnen ontdekken. Er is voor elk wat wils, dus ook voor de kleine portemonnee is er volop keus."

Voor de volledigheid nog even alles op een rijtje: De mineralenbeurs is op zaterdag 15 september 2018 in Kerkcentrum De Bron, Vogelplein 1 in Amersfoort (tegenover de Jumbo aan de Wiekslag). De entree is: 3 euro voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar, kinderen tot en met 13 jaar hebben gratis entree. Bovendien is er voor deze kinderen een grabbelton waar ze gratis een mineraal of fossiel kunnen grabbelen. De beurs is van 11.00 tot 16.00 uur. Voor info: Alex Tomassen, tel. 033-4553494.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie