Logo Tineke Gommans Yoga en Coaching met jou
Logo Tineke Gommans Yoga en Coaching met jou Maikel Martens

Yoga in kleine groepen met veel persoonlijke begeleiding bij Tineke Gommans Yoga en Coaching met jou.

31 augustus 2018 om 15:33 Sport/sport Deel je nieuws

 

In een groep van 5 tot maximaal 6 mensen kan de yogadocent iedereen optimaal persoonlijk begeleiden, hierdoor ontstaat er een sfeer van aandacht en veiligheid. Bij Tineke Gommans yoga en Coaching met jou wordt er les gegeven in een mooie, warme yogastudio.

In onze huidige tijd wordt er best veel van ons gevraagd. Er is een voortdurende stroom van informatie en beelden die op ons afkomt. Soms kan het lijken of je hoofd helemaal vol zit en ontstaat er spanning in het lichaam, bijvoorbeeld in je nek en schouders.  En lukt het maar niet om te ontspannen of je te concentreren en blijf je afgestemd op de vragen die op je af komen in plaats van te voelen wat je zelf nodig hebt en wat je wensen en verlangens zijn.

Wat kan yoga voor je betekenen?

De yoga-houdingen verbinden je weer met het lichaam, je komt uit het hoofd en begint je bewust te worden wat je voelt en waarneemt op verschillende gebieden. Je leert in het moment te kunnen zijn, wat het betekent om te accepteren wat er op dit moment in jouw leven is.

De adem staat centraal tijdens de yogahoudingen, de adem verbindt het lichaam met het denken en ondersteunt elke houding, waardoor je steeds meer lichaamsgevoel ontwikkelt. Eigenlijk kun je zeggen dat je thuiskomt bij jezelf, thuiskomt in je lichaam. Er ontstaat ontspanning en rust en je gaat ervaren hoe je vanuit deze rust je leven vorm kunt geven.

Naast yogahoudingen leer je adem/energie oefeningen ( pranayama’s) en meditatietechnieken, om steeds beter te kunnen voelen wie jij bent en wat jij nodig hebt om je gezond en vitaal te voelen.

Elke yogales eindigt met een lange ontspanning, waarin een bodyscan centraal staat en je meegenomen wordt hoe je beelden kunt gebruiken om dieper te ontspannen.

Ik geef hatha yogalessen in kleine groepen, waarin de houdingen steeds aangepast zijn aan wat iedereen kan.  Iedereen kan op het eigen niveau meedoen en krijgt aanpassingen daar waar nodig. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben, de groep is zo klein dat ik de yoga op maat kan geven voor iedereen, met of zonder ervaring.

Ook de yin yoga is in kleine groepen, de houdingen worden langer aangehouden, waardoor het onderliggende bindweefsel en de gewrichten soepeler worden. Ik begeleid en ondersteun de cursist in en tijdens de houding, waardoor er optimale bewustwording ontstaat en een diep lichaamsgevoel. Een yoga vorm die bij uitstek geschikt is om te ontspannen. Ook voor sporters, ouderen en mensen die herstellende zijn. Maar zeker ook voor mensen die meer rust en ontspanning in hun leven willen. In de yogastudio vind je allerlei materiaal die het lichaam kunnen ondersteunen om langer in een houding te kunnen blijven.

Ik heb verschillende yogaopleidingen gevolgd, omdat ik zelf ervaren heb hoe belangrijk yoga voor mijn gezondheid en geluk is en de keuzes die ik in mijn leven wil maken.

Ik ben begonnen in 1996 met een klassieke hatha -yoga opleiding bij Saswitha opleiding in Bilthoven en heb daarna een de Power-yoga opleiding bij het Dasra centrum gedaan. Ik heb veel verschillende workshops gedaan en de laatste opleiding die ik gevolgd heb is de Yin yoga & mindfulness opleiding bij Stillnessinyoga.

Ik geef vanaf 1998 yogalessen.

Naast het geven van yogalessen heb ik als verpleegkundige en later als zorgmanager in de gezondheidszorg gewerkt. Hieruit kwam mijn verlangen voort om meer te weten over hoe ik mensen kan helpen om contact te maken met hun wensen en verlangens en hoe zij de juiste keuzes kunnen maken. Eigenlijk wilde ik graag leren hoe ik anderen kan ondersteunen in het gelukkig zijn en een volledig ja tegen hun eigen leven kunnen zeggen. Yoga geeft hier een antwoord op, maar ik wilde nog meer handvaten krijgen om vanuit verschillende methodieken mensen verder te kunnen helpen.

Ik ben een coach-opleiding gaan volgen en werd me nog meer bewust van overtuigingen die mijzelf beperkten in wat ik graag wilde en hoe ik los kon komen van oordelen. Ik leerde verschillende methodieken om anderen te coachen in dit bewustwordingsproces en vrij te worden en in hun kracht te komen. En de laatste jaren werk ik naast het geven van yogalessen als coach in de gezondheidszorg en in mijn eigen bedrijf.

Voelen zit in ons lichaam en niet in ons hoofd, daar worden wij het wel bewust. Door yoga en coaching te combineren leer je weer voelen op een diep niveau en contact maken met wat je echt wilt. Je kunt weer ontspannen en je merkt hoe je concentratie toeneemt. In de coaching geef je vorm aan de keuzes die je wilt maken en welke stappen je kunt en wilt nemen om je doelen te behalen.

De coaching is altijd individueel en kan naast een yoga groepsles gevolgd worden, in de individuele coaching kan yoga en coaching gecombineerd worden.

Ook kun je een individuele yogales volgen.

Ik geef op maandagavond en vrijdagochtend les in een mooie warme yogastudio op de Wessel Ilckenstraat 38 in Amersfoort, in deze studio kunnen 5 tot 6 mensen de les volgen.

Op woensdagavond geef ik les in een grotere groep van 8 mensen in de Fitfactorij op de beeldschermweg 5 in Amersfoort.

Alle individuele yogalessen en coachsessies geef ik op de Wessel Ilckenstraat 38 in Amersfoort.

Wil je zelf ervaren wat een yogales voor je kan betekenen kom dan een proefles volgen, ook kun je kiezen voor een voordelige proefmaand.

In een individuele yogales stem ik de les helemaal af op jou en maak samen met je een yogaserie die aansluit op jouw vraag en die je thuis zelf kunt doen.

Wanneer je een coachvraag hebt bespreek ik graag samen met je wat ik voor je kan betekenen en of ik een programma op maat voor je kan maken.

Wil je meer informatie of heb je vragen voor mij laat het me weten.

Tineke Gommans

www.tinekegommans.nl

yogadocente Tineke Gommans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie