Netwerk Sociale Gasten start met Maatschappelijke Diensttijd

30 augustus 2018 om 14:23 lokaal Deel je nieuws

Vanaf september start Netwerk Sociale Gasten in Amersfoort met de organisatie van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor jongeren. Een nieuwe tak binnen Sociale Gasten, aanvullend op hetgeen het netwerk vanaf januari 2017 al doet. We gaan samen met jongeren en lokale (vrijwilligers)organisaties jongeren de kans bieden om van betekenis te zijn in de samenleving, leer- en ontwikkelervaringen op te doen en een toffe tijd te beleven. De MDT wordt in verschillende vormen aangeboden en met begeleiding en training ondersteund.

Netwerk Sociale Gasten neemt deel aan één van de proeftuinen voor de ontwikkeling van de MDT van september 2018 t/m december 2019. De proeftuin heet ‘YourCube’ en is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd ingezet vanuit het kabinet. Doelstelling is om de MDT lokaal structureel vorm te geven in Amersfoort.  

Netwerk Sociale Gasten

Netwerk Sociale Gasten is het jongeren vrijwilligersnetwerk in Amersfoort met kennis, ervaring en een unieke laagdrempelige werkwijze. De YourCube is als onderdeel van het jongeren vrijwilligersnetwerk verbonden met een groot aantal lokale partners. De samenwerking met scholen, maatschappelijke organisaties, kerken, bedrijven en de lokale overheid vinden we belangrijk. Met diverse partners zullen de komende maanden gesprekken plaatsvinden.

Toekenning

Onlangs ontvingen we bericht dat een gezamenlijke aanvraag voor acht steden door de subsidieverstrekkende organisatie ZonMw positief is beoordeeld en toegekend. De pilot met de proeftuin ‘YourCube’ wordt door de jongeren vrijwilligersnetwerken uitgevoerd, in samenwerking met het landelijke Inspiratienetwerk TijdVoorActie. De proeftuin heeft als doel de MDT structureel op te zetten.

Doelgroep en inzet
De MDT is er voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Bij trajecten van minimaal 100 uur ontvangen de jongeren een certificaat en Europass. Het is ook mogelijk om met kortdurende trajecten of inzet kennis te maken met de MDT. 

MDT is er voor alle jongeren. Daarbij willen we graag de meer kwetsbare jongeren de kans bieden om deel te nemen. Ook bieden we jongeren de kans om hun MDT uit te voeren door het organiseren en matchen van plekken voor leeftijdsgenoten. Daarnaast zijn er kortere trajecten mogelijk voor jongeren.

Info: Voor meer informatie kan je een mail sturen naar: info@socialegasten.nl of kijk op www.socialegasten.nl/yourcube

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie