Studenten bespreken hun foto's
Studenten bespreken hun foto's Fotoschool Keistad

Amersfoort in de ban van fotografie

28 augustus 2018 om 21:26 lokaal Deel je nieuws

Amersfoort bruist van activiteiten op het gebied van fotografie. Het evenement 033Fotostad is net gestart (26 aug. - 27 okt.). Ruim honderd fotografen tonen hun beste werk op meerdere locaties. Fotoschool Keistad is door projecten en deelnemende (oud)studenten onlosmakelijk verbonden met deze tweejaarlijkse expositie. Het opleidingsinstituut organiseert op zaterdag 1 september een Open Dag. De deuren van de twee studio’s en de leslokalen zijn van 10 tot 17 uur geopend voor belangstellenden.

Open dag

Hoofddocent Sander Ruijg vertelt: "Er is zo veel talent op het gebied van fotografie. Tijdens onze inloopdag mogen mensen hun mooiste foto’s meenemen. We zullen die graag beoordelen en praktische tips geven. En vergeet de camera niet! We moedigen iedereen aan om foto’s in onze studio te maken. En natuurlijk is het fantastisch om na afloop een paar exposities van 033Fotostad te bezoeken.”

Van foto tot publicatie

“Ons lespakket is behoorlijk uitgebreid voor het seizoen 2018/2019. We zijn begonnen met een vervolg op de Jaaropleiding en er is een cursus InDesign toegevoegd aan ons cursuspakket. Je kunt nu bij ons een heel traject doorlopen, van camerakennis tot publicatie. We helpen zelfs bij het schrijven van verhalen in de cursus Storytelling.”

“Fotografie draait niet in de eerste plaats om de apparatuur. Je moet vooral goed leren kijken en iets begrijpen van compositie. De techniek is alleen maar een hulpmiddel”, zegt Ruijg. “We hebben hier op de fotoschool cursussen voor beginners en gevorderden. Bovendien geven we uitleg over softwareprogramma’s, zoals Photoshop en Lightroom. Iedereen kan bij ons terecht: jong, oud, vakantiefotografen en de ambitieuze professionals.”

Praktische aanpak

Fotoschool Keistad staat bekend om de praktische aanpak tijdens de cursussen. Ruijg: "Natuurlijk vertel ik graag een stukje theorie tijdens mijn cursussen, maar je leert het meest van gewoon te doen. Dus er is veel tijd ingeruimd om aan de slag te gaan."

Fotoschool Keistad zet de deuren van de fotostudio’s aan de Arnhemseweg 6 (boven de PLUS-supermarkt) wagenwijd open voor belangstellenden. Iedereen is welkom op 1 september tussen 10:00-17:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie