Afbeelding
Jerry Lampen

Opnieuw daling van aantal misdrijven

28 augustus 2018 om 17:33 lokaal

AMERSFOORT In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal geregistreerde misdrijven in Amersfoort met 5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt de gemeente. De gemiddelde daling in de regio was nog iets gunstiger met 8 procent. Zakkenrollen is in de eerste maanden sterk gedaald (-57 procent). Opvallende stijgers zijn woninginbraken (13 procent) en huiselijk geweld (18 procent).

Het aantal woninginbraken is begin 2018 met 13 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. In de afgelopen maanden waren verschillende groepen inbrekers actief in Amersfoort. In het Soesterkwartier vonden in januari 17 inbraken plaats. Daarna daalde het aantal daar snel. Vathorst sprong er in de maanden februari en mei negatief uit. Inmiddels zijn daar enkele aanhoudingen verricht en is het ook rustiger.

Om bewoners extra alert te maken heeft de politie de inbraken gecommuniceerd via WhatsAppgroepen en op Facebook. Ook heeft de gemeente op bepaalde toegangswegen borden opgehangen met de boodschap dat inbrekers actief zijn. Bewoners worden opgeroepen om 112 te bellen bij een verdachte situatie. In totaal zijn er zes verdachten aangehouden voor inbraken die gepleegd zijn in het afgelopen half jaar. Regionaal is het aantal woninginbraken in de eerste helft van 2018 met 15 procent gedaald.

Veelvoorkomende criminaliteit is wederom gedaald. Het gaat dan om fietsdiefstallen (5 procent minder), vernielingen (7 procent) en autokraken (10 procent).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie