De genderdiscussie van de SGP  

22 augustus 2018 om 17:25 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Vandaag konden we lezen dat de SGP een stagiair aangetrokken heeft om het genderdebat te onderzoeken en voor te bereiden voor een fractiestandpunt. Dat het een moeilijk onderwerp is, kan duidelijk zijn omdat specifiek een stagiair een onderzoek hierover moet gaan doen.  

 

Dit jaar nog heeft Roelof Bisschop nog aangegeven bij het debat over het wetsvoorstel over de rechtspositie van transgenders: “ … Is het een maatschappelijk breed gevoelde en gedragen wens om de begrippen man en vrouw te vervagen? Bepaald niet. Het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders verzet zich expliciet of impliciet tegen dergelijke plannen of ziet ze als gendergekte. Wie alleen maar even zijn oor te luisteren legt bij gewone burgers merkt hoe lachwekkend men de discussie over het ‘geachte reizigers’ bij de NS en de hype van de genderneutrale toiletten vindt …”

 

Het is toch wel wat vreemd, dat deze discussie gaande gaat komen binnen de SGP, ze zijn nog niet zo ver met de gelijkheid van vrouw en man, maar het schijnt dat de SGP een tussensprintje heeft getrokken. Ben benieuwd wat er uit gaat komen.

Ik zal de mannen broeders van de SGP wat mee willen geven. Afgelopen week was ik bij een organisatie en moest op enig moment naar het toilet. De organisatie is gevestigd in een groot gebouw en heeft op de verschillende etages uitgebreide toiletmogelijkheden en ik dus naar het herentoilet. Staat daar een dame op leeftijd voor de deur van de heren toiletgroep, ik groet haar netjes en ik dacht zo dat ze daar stond om op haar man te wachten. Ik loop verder en doe de deur van een toilet open, zit daar de moeder van die dame in het toilet, de deur niet op slot gedaan. Dat is dan wel even schrikken. Ik zei nog tegen de eerste dame dat dit herentoiletten zijn, waarop ik het antwoord kreeg zoiets van genderneutraal en zo, waarop ik haar fijntjes op de bordjes wees. Toen zag ze het bordje van de damestoiletten pas, ja, ja. Later hoorde ik beide dames giechelend weglopen, net twee tienermeiden. Wel, ik kon daar niet echt om lachen, ik voelde me behoorlijk opgelaten, mede gezien het feit dat het niet de eerste keer is geweest.

 

Misschien is dit wat de SGP bedoelde, de mannen broeders zullen liever niet in de herentoiletten de zakjes van het maandverband tegen willen komen.

Dus jongeman stagiair van SGP-huize: U hebt nog wel wat werk te doen. Misschien nog duidelijker bordjes voor heren- en damestoiletten, niet boven de deur maar gewoon op ooghoogte. Ofschoon ik politiek gezien lijnrecht tegenover de SGP staat, zeker op deze dag van het schapenfeest, Eid al-Adha, maar als de SGP de scheiding van toiletten in haar verkiezingsprogramma opneemt, zal ik dit steunen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie