Jos Tolboom, Theo Polman en Mariska Jacobi zijn enthousiast over het festival.
Jos Tolboom, Theo Polman en Mariska Jacobi zijn enthousiast over het festival. Bianca van der Linden-Snel

Kijkje op een geitenboerderij

29 augustus 2018 om 17:31 Nieuws

HOOGLAND Iedereen is op zondag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur meer dan welkom bij het originele festival GekkigGeit bij Boerderij Breevoort in Hoogland. Een festival dat draait om en rondom de geit. Met leuke activiteiten krijgen stadsmensen dé kans om een kijkje te nemen in het leven op een geitenboerderij.

Bianca van der Linden-Snel

Festival GekkigGeit is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van geitenboer Jos Tolboom, evenementmakelaar Mariska Jacobi van iaMeventz en marketing en communicatieadviseur Theo Polman van C3advies. Het doel is om de boerderij dichter bij de stad te brengen.

PUUR ETEN Als organisator van het evenement 'Wat is dat, patat?' heeft Mariska Jacobi een grote voorliefde voor puur eten. Met dit evenement, dat jaarlijks plaatsvindt op de Wagenwerkplaats, neemt zij kinderen mee naar de basis. Want waar komt de melk en de patat eigenlijk vandaan? Theo Polman regelt de marketing en communicatie van boerderij Breevoort en GekkigGeit, een uniek festival voor jong en oud. Eerdere evenementen zoals het Wijn, Geit & Spijs-evenement in juli en de GeitenGeboorteGolf-dagen in januari waren reeds een groot succes. Tijdens deze dagen zijn bezoekers, van gepaste afstand, getuigen geweest van een unieke gebeurtenis op de boerderij, de geboorte van geitjes.

ACTIVITEITEN ,,Met deze festivals maak je kennis met de geiten en het boerenleven. De beroemdheden, de geiten, staan uiteraard centraal. Vanuit de skybox hebben mensen een mooi zicht op de ruime geitenstal. GekkigGeit gaat om familie, gezelligheid en gekkigheid. Hoe kneuteriger, hoe leuker. Kinderen betalen een entree van 5 euro, voor de (groot)ouders is het gratis. Bij het mini strobalen-theater is de voorstelling 'De wolf en de zeven geitjes'. Er is een kinderweide met oud Hollandse spelletjes zoals sjoelen, blikgooien en geitje prik. Er is een klein marktje, een luchtkussen en foodtrucks met uiteraard heerlijke geitenhapjes, zoals geitenkaas en geitensaté van boerderij Breevoort. In de skybox is er kinderyoga met de geitengeluiden op de achtergrond. Een bijzondere ervaring is ook het blote voetenpad. Met je blote poten door de sloten, puur natuur, heerlijk", zegt Mariska Jacobi.

ZAALVERHUUR ,,Als ik aan kom rijden op deze geweldige locatie krijg ik altijd de kriebels. Het is hier zo mooi. Vanuit de skybox kijken naar de achthonderd geitjes die je toelachen terwijl ze in de rij staan voor de eet-carrousel, geweldig. Af en toe is er een file omdat een geit weigert. Of er staat een geit in de carrousel die verveeld om zich heen kijkt. Hij krijgt geen eten meer, hij heeft zijn portie al gehad. Ik kan er uren naar kijken, ik word er helemaal rustig van. Deze mooie ruimte wordt ook verhuurd voor vergaderingen, trainingen of meetings. Een zakelijke meeting met zo'n uitzicht, waar vind je dat?" lacht Theo Polman.

Aangeraden wordt om op de fiets te komen. Er is geen pinapparaat aanwezig

a        [Boerderij Breevoort, Slaagseweg 4 Hoogland, www.boerderijbreevoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie