Vlasakkerloop ook voor bedrijfsteams

23 augustus 2018 om 07:07 Sport/sport

AMERSFOORT De Vlasakkerloop op 28 oktober kent dit jaar een nieuw onderdeel: meedoen als bedrijfsteam. Naast de hardloopafstanden 5, 10 en 16 km, de kids run over 1 of 2 km en wandelen van 10, 15 of 20 km, kunnen nu ook bedrijven uit Amersfoort en omgeving zich sportief meten met elkaar. De inschrijving is op 1 augustus gestart.

,,We willen voortdurend vernieuwen en dat doen we ook bij deze vijfde editie van de Vlasakkerloop", aldus organisator Ries de Beer van AV Triathlon.

,,Onze ambitie is om bedrijven enthousiast te maken, om medewerkers te stimuleren deel te nemen aan een sportieve en ontspannende activiteit. Volgens ons biedt dat een gezond tegenwicht aan de drukke werkdagen. Daarnaast is het leuk voor de binding binnen een bedrijf als werknemers gezamenlijk kunnen meedoen aan dit typische Amersfoorts evenement. Naast het sportieve karakter gaat het ook om de gezellige sfeer. Voor de deelnemers aan de bedrijfsteams staat er een ontmoetingstent klaar met een drankje en een hapje. Leuk om elkaar vooraf, en zeker ook na afloop te spreken."

OPZET Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal vijf deelnemers, die aan hetzelfde onderdeel meedoen. De samenstelling (man/vrouw) en omvang is verder vrij naar keuze. Een bedrijfsteam kan inschrijven voor de prestatielopen 5 km, 10 km of 10 mijl/16 km (alle leden van het team lopen dus dezelfde afstand) of voor het wandelen (waarbij de leden van het team kunnen kiezen uit 10, 15 of 20 km). Een bedrijf kan inschrijven met meerdere bedrijfsteams.

GROEI De Vlasakkerloop trekt steeds meer deelnemers, vorig jaar waren het er ruim 1100. Hardlopers en wandelaars kunnen rekenen op een uitdagend en landschappelijk fraai parcours door onder meer de Korte Duinen, Birkhoven, de Stompert en natuurlijk het terrein dat als naamgever dient: de Vlasakkers. Op 28 oktober gaan de hekken open van dit normaal afgesloten natuurgebied en is het genieten geblazen van het uitzicht over de stad Amersfoort en omgeving.

HOMETRAINER ,,Hardlopen en wandelen zijn helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen beseffen dat zitten het nieuwe roken is. Door te bewegen, kunnen welvaartsziekten een halt worden toegeroepen", aldus Ries de Beer. ,,We vinden het belangrijk om deze gezondheidsgedachte uit te dragen. Daarom steunen we dit jaar een goed doel dat zich inzet voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Voor de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum willen we geld ophalen. Daarmee kunnen ze een hometrainer aanschaffen voor patiënten die lang in het ziekenhuis liggen. Dan gaat je conditie met sprongen achteruit. Met onze bijdrage kunnen we iets goeds doen voor mensen uit onze omgeving."

Iedere deelnemer kan bij zijn inschrijving vrijwillig een donatie doen. Op 28 oktober wordt de opbrengst overhandigd aan de Vrienden van Meander. Meer informatie via www.vlasakkerloop.nl.

 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie