Bohemian Groove ft. Joe Bowie
Bohemian Groove ft. Joe Bowie www.denozem.com

Bohemian Groove brengt jazz, rock en funk naar Observant

17 augustus 2018 om 15:54 lokaal Deel je nieuws

Bohemian Groove speelt World Jazz Rock Funk & Avant Garde, geïnspireerd door grote legendes als Sly, Miles, Jimi, Fela en Frank (Zappa). Deze band komt woensdag 29 augustus naar de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Met de bijzondere frontman Joseph Bowie (Mr. Defunkt), heeft het energetische Bohemian Groove Orchestra alles in huis om iedereen omver te blazen. De band gaat zich te buiten aan eigen werk, opzwepende en aangrijpende grooves met prangende hooks, waaronder ook enkele klassiekers uit het repertoire van Defunkt.

Joe Bowie, de broer van de bekende trompettist Lester Bowie, is een levende legende in 'the worldwide realm of funk'. Bowie leefde in Parijs en New York, waar hij samenwerkte met Dr. John, Cecil Taylor, Vernon Reid, Ornette Coleman, Jamaaladeen Tacuma en Tyrone Davis, voordat hij in New York (1978), de legendarische groep oprichtte die bekend werd onder de naam Defunkt. De band toerde wereldwijd en opende voor acts als James Brown, Larry Graham, Maceo Parker en Prince. Gaandeweg werd Bowie een overtuigd Nichiren Boeddhist. Hij verhuisde naar Nederland in 2003 en reorganiseerde zijn leven. Bowie trad daarna op met Nederlandse acts als Hans & Candy Dulfer, Saskia Laroo, Monsieur Dubois, Seven Eleven, Licks & Brains en Sax Pistols Allergy. In 2013 vierde Defunkt zijn 33ste verjaardag, met wereldwijde tournees en nieuwe albums, waarbij Bowie oude en nieuwe leden aantrok, zoals Kim Clarke, Tobias Ralph, Linley Marthe en Jon Grandcamp.

In dat jaar startte hij ook zijn samenwerking met Stormvogel. Deze toetsenist is een artistieke duizendpoot en een tovenaar op analoge synthesizer. Bassist Marco van Os grossiert in organische baslijnen. Saxofonist Remko Smid geldt als het best bewaarde geheim van de Nederlandse rietblazerij. Twan van Gerven is al eens verkozen tot de meest sensationele gitarist van Europa. Trompettist Ruud Breuls deelt dag in dag uit het podium met wereldsterren. Arno van Nieuwenhuize drumde met Adrian Belew, Steve Vai en Dweezil Zappa.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie