Afbeelding
De Stad Amersfoort

Bewegen en leren met je lijf

28 december 2018 om 12:25 Advertorial_3

VATHORST De afgelopen weken hebben de kleuters van basisschool De Vuurvogel in Vathorst rekenvaardigheden en woordenschat vergroot in hun eigen gymlokaal. Door Taaldans en Rekendans werden onder meer de rekenbegrippen lijfelijk ervaren aan de hand van thema's.

Zes weken lang kwamen de klassen beweeglijk binnen. Vol verwachting luisterden zij wat ze mochten gaan doen en met veel enthousiasme werd er bewogen én geleerd. Het motto van de Vuurvogel, 'Neem de ruimte laat je zien', was goed zichtbaar toen het geleerde onlangs aan de ouders gepresenteerd werd.

PLEZIER Tijdens de presentatie stormden de kinderen enthousiast het podium op om trots te laten zien wat ze geleerd hebben. Bewegen en leren met je lijf geeft plezier! De Taaldans en Rekendans lessen worden verzorgd door Joëlle Sweet, gepassioneerd dansdocente en psychomotorische kindercoach, die vol passie het beste uit de kinderen wil halen. Door het aanbieden van concrete leermaterialen en daarmee te bewegen op muziek is de verwerking in het kinderbrein optimaal.

Taaldans en Rekendans laat kleuters, maar ook peuters, niet alleen kernwoorden en rekenbegrippen leren door middel van beweging, muziek en ritme. Ook wordt er aandacht gegeven aan de luisterhouding en de bewustwording van het lijf. Waar de kinderen in de klas mee bezig zijn, wordt vertaald in beweging in het speellokaal. Zo sluiten de lessen goed op elkaar aan. De groepsleerkrachten zijn hierbij aanwezig om mee te doen, maar ook om te observeren hoe de kinderen zich op een andere manier ontwikkelen.

BALANS Zoals Sweet aangeeft: ,,Elk kind heeft het recht om zich te ontwikkelen. Als psychomotorische kindercoach help ik kinderen met leer- en gedragsproblemen. De nadruk ligt op de ontwikkeling van het kind en hoe het zijn/ haar balans om te kunnen leren vindt. De Vuurvogel is een school waar het draait om leren in een omgeving waar kinderen ruimte en vertrouwen krijgen. Kinderen leren door te doen, te ervaren en vooral door te reflecteren. We vinden dat deze onderdelen alleen echt tot ontwikkeling kunnen komen als het leerproces plaats vindt met anderen. Samenwerking met anderen heeft een optimaal resultaat als ieder volledig in zijn of haar eigen kracht is. Dat gebeurt door gebruik te maken van talenten. Wij geloven erin dat talenten van kinderen zichtbaar gemaakt moeten worden om gebruikt te kunnen worden. Dit is nodig voor het proces van leren, van samenwerking en zeker ook voor het vergroten van het zelfinzicht."

Annette Bakker, onderbouw coördinator van de Vuurvogel: ,,We zijn erg blij met deze lessen. Het effect op de kinderen is dat ze elkaar helpen en samen leren. Na het bewegen kunnen kinderen langer hun concentratie vasthouden. En, niet in het minst, we worden blij van het plezier dat van hen afstraalt."


Meer weten over De Vuurvogel of Joëlle Sweet? De eerstvolgende Vuurvogel open dag is op woensdag 16 januari, aanmelden kan via 033-25230707. Joëlle Sweet is te bereiken via haar website www.joellesweet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie