Dinsdagmiddag 4 april geeft Jan Carel van Dijk een lezing over het boek Het Rijke Roomse Leven in Amersfoort.
Dinsdagmiddag 4 april geeft Jan Carel van Dijk een lezing over het boek Het Rijke Roomse Leven in Amersfoort. Wim ter Hart

Lezing en wandeling over ‘Het Rijke Roomse Leven in Amersfoort’

26 maart 2023 om 10:30 Activiteiten

AMERSFOORT Stichting Flehite Publicaties gaf eind vorig jaar het boek Het Rijke Roomse Leven in Amersfoort van Jan Carel van Dijk uit. Dinsdagmiddag 4 april geeft de auteur daarover een lezing aan de hand van grotendeels andere, veelal unieke foto’s.

De presentatie is in de Oud-Katholieke Kerk aan ‘t Zand 13, waar zich ook het originele mirakelbeeldje van de Heilige Maagd Maria bevindt. Na afloop vindt nog een mini-excursie plaats naar de Sint Franciscus Xaveriuskerk. De kerk gaat speciaal voor deze lezing open. Ook kan even een blik geworpen worden op de Elleboogkerk, ooit de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming.

Naast de geschiedenis van deze gebedshuizen komt vooral de ongekende expansie van de Rooms-Katholieke kerk in Amersfoort aan bod. Zo werden bijna de hele zuidwestelijke kant van de Berg, een groot deel van ’t Zand en nagenoeg de halve Zuidsingel in beslag genomen door ‘Roomse’ instellingen. Voor katholieken véél nostalgie, voor anderen waarschijnlijk vooral verrassingen.

Tijd: 13.30 - 16.00 uur, inloop vanaf 13.00 uur met koffie of thee.

Na de lezing (13.30 - 14.30 uur) een bezoek aan de Sint Franciscus Xaveriuskerk en Elleboogkerk. Toegang voor OVF-leden gratis, voor anderen 5,00 euro. 

Aanmelding: ovfaanmeldingen@gmail.com.


(Foto: Jan Carel van Dijk) 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie