De Burgerborrel vindt plaats op donderdag 13 april in de Boerderij aan de Zeldertsedreef 2 in Nieuwland.
De Burgerborrel vindt plaats op donderdag 13 april in de Boerderij aan de Zeldertsedreef 2 in Nieuwland. Stock/Bewoners033

Burgerborrel van Bewoners033: ‘Kennismaken is kennis delen’

24 maart 2023 om 15:00 Activiteiten

AMERSFOORT  Onder het motto ‘Kennismaken is kennis delen’, verzorgt Bewoners033 een Burgerborrel op 13 april in de Boerderij aan de Zeldertsedreef 2 in Nieuwland. 

De organisatoren van Bewoners033 vinden het belangrijk dat initiatiefnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten, elkaar beter leren kennen, elkaar enthousiast maken en waardevolle kennis van succesvolle initiatieven maar ook problemen kunnen delen met elkaar. 

NETWERKEN

Contact met gelijkgestemden kan motiverend werken en soms onverwacht andere inzichten bieden die bruikbaar zijn voor eigen initiatieven of nieuwe ideeën. De Burgerborrel wordt altijd geopend door de gastheer van Stichting Bewoners033, een vrijwilligersorganisatie met het doel de slagingskans van burgerinitiatieven te vergroten. Een groter netwerk aanspreken door een bezoek aan deze Burgerborrel kan altijd van pas komen.

ZEEPKIST

Tijdens de Burgerborrel kunnen aanwezigen aandacht vragen voor een bestaand (succesvol) initiatief, een nieuw idee opperen of gewoon een concrete vraag stellen. Aanwezigen die zich melden kunnen gebruik maken van de zeepkist. Een ‘speakerscorner’ in het klein, die gepland staat tijdens de helft van de avond. Iedereen wordt aangemoedigd om van deze gelegenheid gebruik te maken om zo andere initiatiefnemers op een vrijblijvende manier te bereiken.

VRIJWILLGERS 

Vrijwilligers van Bewoners033 lopen rond om vragen te beantwoorden en aanwezigen meer informatie te geven tijdens De Burgerborrel. Aanwezigen kunnen hun initiatieven, ideeën of vragen bespreken met deze leden van Bewoners033. Hun doel is om mensen verder op weg te helpen door adviezen of hen in contact te brengen met vrijwilligers/experts en anderen, die wat zouden kunnen betekenen voor een project. Het is niet uitgesloten dat de juiste contactpersonen ook op De Burgerborrel aanwezig zijn, het contact is dan snel gelegd. 

DE BROEDPLAATS

Misschien biedt de Broedplaats, een andere activiteit van Bewoners033, ook mogelijkheden. Tijdens De Broedplaats, die vier keer per jaar gepland wordt (kijk voor de data op de website Bewoners033.nl) kan een idee of bestaand initiatief kort toegelicht worden en een concrete vraag worden gesteld. Deze vraag wordt met een aantal van de aanwezigen besproken om tot bruikbare vervolgstappen te komen.       

TOEGANG

De Burgerborrel vindt plaats op donderdag 13 april in de Boerderij aan de Zeldertsedreef 2 in Nieuwland. De aanvang is om 19.30 uur. Zoals al vele jaren is ook nu de toegang gratis. Kijk voor meer informatie op: www.Bewoners033.nl, en de Facebookgroep. Aanmelden voor De Burgerborrel en De Broedplaats kan via het e-mailadres: broedplaats@bewoners033.nl.


Dit artikel wordt aangeboden door Bewoners033. 

Bianca Snel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie