Afbeelding
Jeroen van der Veer

Rigoureuze maatregelen bij voetbalclub: ‘Geen supporters, kantine en kleedkamers dicht’

24 september 2020 om 11:34 Corona

AMERSFOORT Na een spoedberaad heeft voetbalvereniging Hoogland rigoureuze maatregelen genomen om corona van het sportpark te weren. Zo wordt de kantine op de populairste avond gesloten, blijven kleedkamers dicht en zijn toeschouwers min of meer niet meer welkom. 

door Jeroen van der Veer

Het zijn geen halve maatregelen die een van de grootste voetbalclubs uit Amersfoort neemt. Het bestuur geeft aan dat het allemaal erg streng klinkt, maar dat ze alleen op deze manier bijdragen aan het beperken van de besmettingen. 

Daarom neemt de club enkele maatregelen die er flink gaan inhakken. Zo is de kantine op donderdag 24 september -de populairste avond- dicht. ,,We hebben gezien dat het zeer moeilijk is om de anderhalve meter afstand te handhaven”, aldus het bestuur. ,,Het lukte nog redelijk met gebruikmaking van het terras, maar met het slechtere weer is dit geen optie. We balen hiervan. Het is helaas niet anders.”

Voor de andere doordeweekse avonden geldt dat de kantine nog wel open is omdat het aantal bezoekers dan laag is. In de komende tijd hoopt de verenigingen tenten te kunnen plaatsen, waardoor men ook buiten een drankje kan nuttigen en waardoor de kantine weer op alle doordeweekse avonden open kan. 

Tijdens trainingsavonden zijn tevens alle kleedkamers gesloten en vanaf zaterdag 26 september zijn op wedstrijddagen voor de teams vanaf onder de 13 alleen spelers en staf welkom op het sportpark. Voor teams tot en met onder de 12 jaar mag per speler maximaal één begeleider aanwezig zijn. Ook tijdens wedstrijddagen blijven alle kleedkamers gesloten. Dit geldt voor thuis- en uitteams. Voor bondsscheidsrechters geldt een uitzondering; zij kunnen wel gebruik maken van een kleedkamer. 

UITZONDERINGSPOSITIE Aanstaande zondag, 27 september, blijft de kantine ook gesloten. Dit ondanks dat de hoofdmacht een thuiswedstrijd in de derde divisie speelt. Toch krijgt het eerste team een voorrangspositie op de rest van de vereniging. Zij krijgen, net als de tegenstander, wel de beschikking over kleedkamers. Daarnaast mogen bezoekende teams geen supporters meenemen. Alleen personen die de beschikking hebben over een bestuurspas zijn welkom.
Ook de eigen Hoogland-supporters kunnen het eerste niet tot nauwelijks meer bewonderen. Alleen personen uit het bestuur (of met een bestuurspas) kunnen langs de lijn staan en ook leden van de Club van 100, donateurs (1 persoon per pas) en ster-sponsoren. ,,Andere personen worden niet toegelaten.”

Op de zaterdag én zondag zijn stewards aanwezig en zij zullen aanwezigen aanspreken op de regels. ,,Voor de horeca geldt een registratieplicht. Die gaan we uitvoeren met de app die gratis door KPN ter beschikking is gesteld”, aldus het bestuur. ,,Deze app voldoet aan alle privacy-eisen (AVG proof).”

Tot slot geeft het bestuur aan de maatregelen te betreuren, maar zich genoodzaakt voelt deze wel toe te passen. ,,We zorgen er met z’n allen voor dat we op een zo leuk mogelijke manier onze mooie sport kunnen beoefenen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie