* archieffoto
* archieffoto Foto Rinus van Denderen

Voetbalteam tijdelijk niet welkom op de club na positieve corona-uitslag

9 september 2020 om 21:31 Corona

AMERSFOORT Een volledig team van voetbalvereniging Hooglanderveen mag een week niet op de club komen nadat één van de spelers positief is getest op corona. Dit heeft het bestuur uit extra veiligheidsoverweging besloten. ,,We benadrukken dat dit geen strafmaatregel is, maar een voorzorgsmaatregel.”

door Jeroen van der Veer

Een jeugdlid kreeg een positieve uitslag nadat hij zich liet testen en vervolgens werd er direct actie ondernomen. Zo is de persoon in kwestie met zijn/haar gezin in quarantaine gegaan. 

Het jeugdlid van Hooglanderveen is afgelopen zaterdag op het complex van zijn club geweest om een wedstrijd te voetballen. Hij/zij heeft daarbij geen kleedkamer bezocht, omdat eigen teams sowieso thuis omkleden en douchen. Ook is de persoon niet in de kantine of elders binnen geweest. 

,,Het team, de ouders van het team, de teambegeleiding, de betreffende voetbal coördinator, de vereniging van de tegenstanders en de scheidsrechter zijn geïnformeerd en gevraagd extra alert te zijn op klachten die horen bij een corona besmetting.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie