Mega-samenwerking maakt goede zorg bereikbaar en beschikbaar

21 november 2022 om 11:28 Zorg Robin van Lonkhuijzen / De Stad Amersfoort
Afbeelding

AMERSFOORT Een deel van de zorg gaat op de schop in Midden-Nederland. In maar liefst negen gemeenten worden vanaf volgend jaar geleidelijk nieuwe maatregelen ingevoerd. Het belangrijkste is, dat het aantal ‘zorgaanbieders’ met wie de gemeenten een contract hebben, drastisch wordt teruggebracht. Nu zijn er nog honderden instellingen in deze gemeenten. Dat moeten drie ‘contractpartners’ worden. 

Samenwerken, daar gaat het om. Alle huidige gecontracteerde aanbieders zijn hierover aangeschreven. De nieuw georganiseerde dienstverlening start op 1 januari 2024. Wie het nieuws wat langer volgt, zal denken: wordt de zorg alweer overhoop gehaald? In 2015 was er ook al van alles aan de hand. Toen werden veel zorgtaken ‘gedecentraliseerd’. Met a..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.