Afbeelding
Utrechtzorg

Amersfoortse burgemeester Bolsius opent tijdelijke winkel met zorgbanen

Zorg

AMERSFOORT In een winkel je nieuwe zorgbaan vinden: het kan in Amersfoort Vathorst. Van 18 mei tot en met 17 juni is iedereen die interesse heeft in een baan in zorg en welzijn van harte welkom in de speciale ‘Ik Zorg Shop’. Hier staan loopbaancoaches en twintig verschillende zorgorganisaties klaar om in gesprek te gaan. Op woensdag 18 mei opent de Amersfoortse burgemeester Bolsius deze bijzondere winkel.

Dat de zorg mensen nodig heeft is bekend. De regio Amersfoort-Eemland kan in 2031 zelfs rekening houden met een tekort van 2500 zorgmedewerkers, zo voorspelt werkgeversorganisatie Utrechtzorg. Er zijn veel meer zorgvacatures dan werkzoekenden. Reden voor de Amersfoortse zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties, gemeente en Utrechtzorg om de zoektocht naar nieuwe collega’s gezamenlijk aan te pakken.

Monique Barten (projectleider Utrechtzorg) vertelt: ,,We willen iedereen die op zoek is naar een betekenisvolle baan op weg helpen. Na een bezoek aan de Ik Zorg Shop weet je wat werken in de zorg inhoudt, en wat goed bij jou past. En wie weet ontmoet je direct jouw toekomstige werkgever!” Naast de reguliere openingsdagen zijn er ook speciale informatiebijeenkomsten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (8 juni) en mensen uit Oekraïne (25 mei).

Je vindt de Ik Zorg Shop pop-up store van 18 mei tot en met 17 juni in het Hart van Vathorst (achter het winkelcentrum, Angelinapolder 3 in Amersfoort). De openingstijden zijn van woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00-16.00 uur. Alle informatie is te vinden op www.ikzorgshop.nl.

advertentie