Afbeelding
FrankNoordanus

Meander Medisch Centrum sluit vier operatiekamers

19 november 2021 om 15:56 Zorg

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum sluit vier operatiekamers door toename coronapatiënten. Dat laten zij weten via sociale media. ,,Tot nu toe hebben we alle tien de operatiekamers volledig kunnen gebruiken, maar door de toename van het aantal coronapatiënten zijn we genoodzaakt om vier operatiekamers tijdelijk te sluiten.’’

Voor de intensieve zorg aan coronapatiënten wordt personeel ingezet dat nu op andere verpleegafdelingen en de OK werkt. Hierdoor is minder personeel beschikbaar voor de reguliere zorg waardoor een deel van de operaties komt te vervallen. Meander heeft tot nu toe alle tien operatiekamers volledig kunnen gebruiken, maar ziet zich nu genoodzaakt om vier operatiekamers tijdelijk te sluiten. 

MOEILIJK De operaties van tientallen patiënten zijn om die reden afgezegd. Frank de Reij, voorzitter van de Raad van Bestuur: ,,Het besluit om operaties af te zeggen is onvermijdelijk, maar wel erg moeilijk. Wij beseffen hoe ontzettend vervelend en verdrietig het is om mensen die rekenden op onze zorg, op dit moment niet die zorg te kunnen bieden De acute zorg aan coronapatiënten laat ons hier in geen andere keuze. Wij staan klaar voor hen.”

“Deze lege operatiekamer staat symbool voor het verdriet van alle mensen die wij op het moment niet kunnen opereren” vertelt chirurg Ivo Broeders in een videoboodschap. ,,Door de toename van het aantal coronapatiënten moet we helaas weer operaties afzeggen. Dat betekent dat opnieuw een hele boel mensen met echt heel serieuze problemen, waarvoor het leven op dit moment heel moeilijk is, niet behandeld kunnen worden.”

GEEN KEUS ,,We hebben daar geen keuze in. Net zoals het strijd en tegen covid geen keuze is. Dat is iets wat we met zijn allen moeten doen. Zodat u uw vrijheid terugkrijgt en zodat wij op deze plek ook weer de zorg kunnen verlenen aan mensen die dat zo hard nodig hebben en wat wij ook zo ontzettend graag willen.”

Het is nog niet duidelijk hoe lang de tijdelijke sluiting van de operatiekamers zal duren. Pas als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen afneemt, komt er weer meer tijd en ruimte voor de reguliere zorg en inhaal operaties. Tot die tijd wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk operaties door te laten gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie