Vrouw van 81 kan iets van bucketlist afvinken: ‘Wilde dit zo graag voor het Meander doen’

26 jan, 10:30 Zorg
BDUmedia
Afbeelding

AMERSFOORT Door het overhandigen van vier zelfgemaakte taarten aan IC-verpleegkundigen kan mevrouw Frölich een belangrijk punt op haar bucket-list afvinken. Jarenlang is de 81-jarige behandeld in Meander Medisch Centrum en als ode aan het ziekenhuis bood ze van de week de lekkernijen aan. ,,Dit stond bovenaan mijn wensenlijstje en is één van de weinige dingen die ik nog wél kan doen. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik hier voor een extra shot morfine nodig had.”

Een auto-immuunziekte zorgt ervoor dat mevrouw Frölich vaker dan haar lief is aan het bed gekluisterd zit. Ze heeft, zo zegt ze zelf, alle afdelingen van Meander Medisch Centrum wel gezien en zij kwam er dan ook al 20 jaar over de vloer. Kwam, want het ziekenhuis kan helaas niets meer voor haar betekenen en een hartoperatie bleek te gevaarlijk. ,,Dan kan je sippen, maar ik heb ervoor gekozen nog even alles uit het leven te halen.”

Dan kan je sippen, maar ik heb ervoor gekozen nog even alles uit het leven te halen

HARTOPERATIE Nee, sip is Frölich niet. Althans, niet meer. Bijna haar hele leven moest de inwoonster van Amersfoort omgaan met haar auto-immuunziekte en daardoor zijn de nodige tranen al gevloeid. Toen ze 25 ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.