'Van jeugdzorg tot gehandicaptenzorg, ik heb het allemaal gedaan.'
'Van jeugdzorg tot gehandicaptenzorg, ik heb het allemaal gedaan.' PR

Amersfoorter Mohamed El Ammari start website voor meer waardering voor de zorg

18 november 2020 om 11:09 Zorg

AMERSFOORT Amersfoorter Mohamed El Ammari startte een website waarop mensen hun waardering voor de zorg met één druk op een knop kunnen uitspreken. Maar hij schrijft dat alleen op een knop drukken niet genoeg is om alle problemen in de zorg op te lossen.

Want dat zijn er nog al wat, zegt de initiatiefnemer, die zelf ook al jarenlang actief was in de zorg: ,,Van jeugdzorg tot gehandicaptenzorg, ik heb het allemaal gedaan. De zorg heeft de laatste jaren met veel tegenslag te maken gehad. Denk bijvoorbeeld aan de forse bezuinigingen van de overheid, nog niet zo lang geleden. Ook wordt de werkdruk alsmaar hoger, waardoor zorgprofessionals zelf ziek thuis blijven en er nog minder personeel overblijft. En dan heb ik het nog niet eens over de toenemende agressie tegen hulpverleners. Het kan daarom geen kwaad om de zorg te laten weten hoeveel mensen ze wél waarderen”, aldus El Ammari.

GELD OPHALEN De actie is niet de eerste actie die de waardering voor de zorg wil laten zien. In september kwam de SP met een landelijke actie en ook het applausmoment op 17 maart om 20.00 uur zullen veel mensen zich nog herinneren. Toch gaat deze actie verder dan een beetje waardering laten zien, zegt de initiatiefnemer: ,,De afgelopen tijd zijn al meerdere acties opgezet om zorgpersoneel even te bedanken. Hoewel dat goede geheugensteuntjes zijn dat Nederland de zorgprofessionals niet vergeet, is er nog niet echt een lange termijn oplossing. Met ‘Ikwaardeerdezorg’ ga ik proberen die langetermijnoplossing wel te bieden. Door niet alleen waardering, maar ook geld op te halen voor de hele sector.” aldus de 32-jarige Amersfoorter.

Verderop op de website wordt dat idee gerealiseerd doordat er mondkapjes te koop zijn waar ‘Ik waardeer de zorg’ op staat. Een deel, 2,50 euro, daarvan gaat naar het Rode Kruis, die investeert in veiligheidsmiddelen voor de zorg. Volgens de initiatiefnemer zijn de mondkapjes nog maar het topje van de ijsberg: ,,Ik heb zoveel toffe ideeën; polsbandjes, polo’s, sweaters, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar laten we rustig beginnen.” Hij wil benadrukken dat er voor hem geen winstoogmerk op de actie zit. ,,De opbrengsten die niet naar het Rode Kruis gaan, worden gebruikt om het platform draaiende te houden en zo weer meer aandacht en meer geld te genereren voor onze helden in de zorg” aldus de Amersfoorter.

VEEL KLIKS ,,De actie die ik twee dagen geleden via LinkedIn gelanceerd heb is vijftig keer gedeeld en inmiddels zevenduizend keer bekeken. Al bijna vierhonderd mensen hebben op de knop geklikt, en dat is alleen nog maar dankzij m’n eigen netwerk”, zegt El Ammari trots.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie