Afbeelding
Pixybay

Inwoners Amersfoort moeten voor medicatie mogelijk naar Utrecht

27 oktober 2020 om 12:30 Zorg

AMERSFOORT De ‘spoedapotheek’ dreigt uit Amersfoort te vertrekken. Hierdoor moeten mensen die in onze gemeente in het weekend of in de avonduren medicatie nodig hebben, mogelijk flink wat kilometers rijden. De fractie van GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling en heeft schriftelijke vragen gesteld. 

door Jeroen van der Veer

Het Algemeen Dagblad kreeg afgelopen week de brandbrief in handen die De Apothekers Coöperatie Eemland (ACE) naar burgemeesters uit de regio stuurde. Daarin stond dat zij zich zorgen maken om het feit dat zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid, die als grootste in de regio namens alle zorgverzekeraars opereren, per 1 januari 2021 het contract met Dienstapotheek Eemland niet verlengt. Het gaat hier om de apotheek in ziekenhuis Meander Medisch Centum; de plek waar patiënten buiten kantooruren nu hun medicijnen kunnen krijgen. 

,,In deze brief wordt vermeld dat de Zorgverzekeraars gesprekken voeren met de Dienstapotheek in Utrecht”, schrijft GroenLinks-raadslid Bram Leeuwenkamp aan de raad. ,,Wanneer de Zorgverzekeraars besluiten om de farmaceutische spoedzorg voor de regio Eemland vanuit Utrecht te organiseren, betekent dit dat patiënten uit onze regio voor hun medicijnen ‘s avonds en in het weekend naar Utrecht moeten reizen. De fractie van GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling.”

Leeuwenkamp wil dan ook weten of het college bereid is zich maximaal in te spannen om te voorkomen dat de avond- en weekendapotheek verdwijnt uit de regio Eemland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie