Afbeelding
Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort

AED in Amersfoortse nieuwbouwwijk

13 mei 2020 om 06:22 Zorg

AMERSFOORT De Amersfoortse nieuwbouwwijk Amersfoort Buyten is nu ook 'hartveilig'. De bewonersvereniging heeft namelijk een AED geregeld die is aangesloten op HartslagNu. Reanimatie Netwerk Amersfoort is blij met de aanschaf.

,,Deze nieuwbouwwijk, op de plek waar het voormalige Sinaïcentrum stond aan de Laan 1914, is eerder dit jaar opgeleverd. Het is een nieuwe wijk in een voormalig bosgebied. De afstanden tot andere beschikbare AED’s in de omgeving zijn te groot. Daarom zijn wij blij dat de bewonersvereniging van deze nieuwe wijk op verzoek van het Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) een AED in een buitenkast heeft geregeld, op een centrale plek in de wijk. Deze AED is aangesloten bij HartslagNu. Daarmee is deze AED oproepbaar voor onze burgerhulpverleners."

Hiermee is Amersfoort Buyten 'hartveilig' meldt het RNA. ,,Bij nieuwbouwwijken vragen wij de projectontwikkelaar of de eigenaar van huurwoningen om een AED op een centrale plek in de wijk te plannen. Helaas wilde deze projectontwikkelaar dat niet. Maar de bewonersvereniging heeft het vervolgens mooi opgepakt."

,,Gelukkig zijn er steeds meer projectontwikkelaars en eigenaren van huurwoningen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om standaard een AED bij een wooncomplex of nieuwbouwwijk op te hangen (en deze natuurlijk aan te melden bij HartslagNu). Zo maken wij samen Amersfoort 'hartveilig'."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie