Senna Klinker (links) en Kristiaan Klok met de Tesy warmtepompboiler van Boilergarant.
Senna Klinker (links) en Kristiaan Klok met de Tesy warmtepompboiler van Boilergarant. Eigen foto
Groener Wonen

Boilergarant helpt bij het besparen met een elektrische boiler

4 oktober 2023 om 14:45 Zakelijk

REGIO Veel mensen vinden een boiler ouderwets en denken aan koud douchen als het warme water op is. Maar met een elektrische boiler in combinatie met een cv-ketel of met een warmtepompboiler kun je geld besparen op je vaste lasten. Kristiaan Klok en Senna Klinker van Boilergarant staan volledig achter deze producten. „Een boiler is een nieuwe energiebron.”

door Marco Jansen

Boilergarant is in 2015 begonnen met het leveren van boilers. Dat was en is de hoofdmoot van het bedrijf, dat nu 2,5 jaar gevestigd is in Nijkerk aan de Gildenstraat. „Wij zijn importeur en distributeur van het merk Tesy. Dit is een grote fabrikant uit Bulgarije met één van de grootste fabrieken van Europa, met een productiecapaciteit van 1,5 miljoen boilers per jaar. Het is een gevestigde naam in Oost-Europa. Tesy is de merknaam en ze produceren voor meer merken. Met Boilergarant leveren wij Tesy boilers aan de particuliere klant”, vertelt Kristiaan Klok (30), eigenaar van Boilergarant, Aircogarant (particuliere verkoop van airco’s) en Veral Nederland, dat zowel boilers als airco’s aan de zakelijke markt levert.

terugleveren aan het net is in de toekomst niet meer mogelijk, dus wil je deze stroom zelf kunnen gebruiken

Door de energietransitie wordt gas steeds meer vermeden. Cv-ketels worden in de ban gedaan en de boilers komen weer in beeld. Kristiaan: „De boiler is doorontwikkeld en wordt anders gebruikt dan vroeger. De fabrikant uit Bulgarije maakt stappen naar duurzame oplossingen. In het verleden waren er alleen elektrische boilers. Hier zijn warmtepompboilers bij gekomen, die veel zuiniger zijn. Het innoveert nu richting warmtepompen. Door de voorraad water ben je beperkt, dat is een nadeel van een boiler. Maar in combinatie met een cv-ketel of een hybride warmtepomp is het een mooie oplossing om warm water dat je tekort komt, zoveel mogelijk met elektra te verwarmen.” 

Veel mensen hebben zonnepanelen op hun dak en houden per jaar gemiddeld 1000 tot 2500 kilowattuur stroom over. ,,Het salderen (terugleveren aan het net) is in de toekomst niet meer mogelijk, dus wil je deze stroom zelf kunnen gebruiken. Als je dit voor douchen of afwassen doet met gratis stroom opgewekt door je pv-panelen, bespaar je tot 25 procent op je gasrekening. Als de saldering stopt, ben je spekkoper met dit systeem”, vertelt commercieel technisch adviseur Senna Klinker (18) uit Barneveld.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding)


Meer leren over deze oplossingen kan door te klikken op de QR-code of deze te scannen voor meer informatie.

WATERACCU

’s Winters leveren je zonnepanelen soms te weinig stroom op om je boiler op te warmen. Dan zet je de boiler in een opstelling met je cv-ketel. Kristiaan: „Met een boiler kun je energie opvangen en het warme water uit de boiler door de cv-ketel laten stromen. Is dit water op, dan neemt de cv-ketel de functie van de boiler automatisch over. Hierdoor heb je onbeperkt warm water. De cv-ketel meet hoeveel graden de temperatuur van het water is. Is het water te koud, dan gaat je cv-ketel bijverwarmen, zodat je warm douchewater hebt. Dit is de goedkoopste manier en het kan ook wanneer je in de zomer veel warm water nodig hebt. Je hebt dan een hoog comfort van je boiler. Je gebruikt het beste van beide werelden: de zuinigheid en duurzaamheid van een boiler en de luxe van een cv-ketel.”

Je kunt een boiler ook gebruiken als wateraccu. Houd je over, dan bewaar je de elektriciteit daarin, en kom je tekort, dan onttrek je ervan. ,,De stroom die je overdag opwekt en overhoudt, gaat naar de boiler en kun je ’s avonds gebruiken om te douchen of af te wassen. Wat je niet nodig hebt, spaar je op voor andere momenten. Door de boiler overdag op te warmen, profiteer je er ’s avonds van.”

SUBSIDIE BIJ ERKENDE MONTEUR

Er is nu een slim apparaat op de markt dat de elektrische boiler met de exacte hoeveelheid onbenutte zonne-energie aanstuurt. Senna: ,,In de meeste gevallen zal zo’n 70 procent van al het warme water opgewarmd worden met onbenutte zonne-energie, in de zomer is dit zelfs 100 procent.’’

Tesy heeft ook warmtepompboilers om water op te warmen voor douchen en afwassen. Kristiaan: ,,Het grote voordeel hiervan is dat je tot 75 procent stroom bespaart ten opzichte van een reguliere elektrische boiler. Heb je 1000 kilowattuur nodig om te douchen met een elektrische boiler, dan is dit slechts 250 kilowattuur met een warmtepompboiler. Je krijgt bij aanschaf van een warmtepompboiler van Tesy (beginnend bij 1850 euro) 725 euro subsidie, mits je deze laat installeren door een erkend installateur.”

Boilergarant is gevestigd aan de Gildenstraat 8 in Nijkerk, tel. 0342-430889, www.boilergarant.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Boilergarant en maakte onderdeel uit van onze Groener Wonen-special. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie