De elektrische modellen van Hyundai Wittenberg in Amersfoort.
De elektrische modellen van Hyundai Wittenberg in Amersfoort. PR
Groener wonen

Duurzaam op pad met Hyundai Wittenberg

4 oktober 2023 om 18:40 Zakelijk

REGIO Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om een huis of bedrijfspand te verduurzamen, zoals isoleren, een warmtepomp plaatsen en zonnepanelen installeren. Duurzaam autorijden is een overweging die niet over het hoofd gezien mag worden.

Bij Hyundai Wittenberg ligt de focus op de elektrische modellen met als nieuwste aanwinst: de Hyundai Kona Electric, die dit jaar vanaf eind september in de showroom zal staan. Met de nieuwe Hyundai Kona Electric, de Ioniq 5 of 6 en de door waterstof aangedreven Hyundai Nexo biedt Wittenberg een breed gamma aan auto’s die passen bij de term duurzame mobiliteit.‘

,,Met de focus op deze modellen hopen wij duurzaam rijden te stimuleren onder de consumenten en ondernemers in Amersfoort’’, aldus Steven Koelewijn, bedrijfsleider bij Wittenberg Amersfoort. ,,Meteen rijbereik tot 514 kilometer en de optie tot snelladen (van 10 naar 80 procent in 41 minuten) is de actieradius ook steeds minder een drempel.”

PET-FLESSEN, LIJNZAADOLIE EN SUIKERRIET

Dat duurzaamheid verder gaat dan een elektrische auto bouwen, is ook te merken in het interieur van de Ionig 5, Ioniq 6 en de nieuwe Kona Electric. Zo worden er gerecyclede PET-flessen verwerkt in de stoelen van de nieuwe Kona en wordt er lijnzaadolie en suikerriet gebruikt voor andere delen van het interieur van de Ioniq 5 en 6. Zo lijken er toch steeds meer duurzame alternatieven te zijn voor het standaard kunststof interieur. Met het uitfaseren van de opbrengsten van stroom uit zonne-energie, wordt thuisladen ook steeds aantrekkelijker. Wittenberg sloeg eerder al de handen ineen met Eneco en biedt een laadpaal met Dynamic Home Load Balancing van Eneco eMobility. Deze laadpaal begint met opladen zodra er genoeg zonnestroom beschikbaar is en stemt de laadsnelheid automatisch af op het huishoudelijk verbruik.

,,Wij kunnen middels de vele zonnepanelen op ons pand in Amersfoort onze elektrische voertuigenweer van stroom voorzien. Maar wist u dat dit ook andersom kan? Zo kunnen de nieuwe Kona Electric, de Ioniq 5 en Ioniq 6 als stroompunt fungeren bij bijvoorbeeld een stroomuitval’’, vertelt Koelewijn. 

Veel consumenten zetten nog hun vraagtekens bij het aanschaffen van een elektrische occasion. Met het kwaliteitslabel ‘Charge’ neemt Hyundai Wittenberg deze onzekerheden weg. ,,Auto’s met dit label moeten voldoen aan hoge eisen als het aankomt op de kwaliteit van de accu en de mate van het onderhoud. Het belangrijkste is dat de klant met een gerust hart in een elektrische occasion stapt.”

Wie elektrisch rijden zelf wil ervaren is van harte welkom voor een proefrit bij Wittenberg Amersfoort aan de Xenonweg 15. Meer informatie is te vinden op www.hyundai-wittenberg.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Hyundai Wittenberg en maakte onderdeel uit van onze Groener Wonen-special. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie