Jesse verkoopt fruitboxen aan particuliere en zakelijke klanten in de regio.
Jesse verkoopt fruitboxen aan particuliere en zakelijke klanten in de regio. Rinus van Denderen

Jesse’s fruitbox verovert de regio

4 oktober 2023 om 11:45 Zakelijk

REGIO Al vier generaties staat de familie Aarsman met groente en fruit op diverse markten. Jesse Aarsman uit Leusden houdt die traditie in ere, maar maakt ook nieuwe stappen met het familiebedrijf. Via webshop Fruit-bestellen.nl verkoopt hij fruitboxen aan particuliere en zakelijke klanten.

Jesse studeerde milieukunde in Leeuwarden en hielp zijn vader al op de markt. Later opende hij zelf een eigen kraam met luxe fruit op de zaterdagmarkt in Veenendaal. Als eerbetoon aan zijn opa noemde Jesse die Benno’s Fruit. ,,Mijn opa Benno had altijd de wens om ooit nog eens met een luxe fruitkraam op de markt te staan. Die wens heb ik nu gerealiseerd.”

Een andere gerealiseerde wens is Vitamientje voor een Tientje. Zijn ouders bedachten dit initiatief gedurende de corona pandemie om hun steentje bij te dragen aan de vraag naar vitaminerijk voedsel. Het bezorgen van fruitboxen bood veel mensen toen uitkomst. Vitamientje voor een Tientje noemden ze het, omdat deze verrassingsboxen met seizoensfruit slecht 10 euro kosten. Na corona kwamen er ook meer bedrijven bij, terwijl de particuliere klanten voor het grootste deel bleven, zegt Jesse. ,,Die haakten niet af na corona, zoals wij verwacht hadden. Dus we gingen ermee door en hebben de website www.fruit-bestellen.nl opgezet waar klanten de bestellingen kunnen plaatsen. Daar kunnen ook abonnementen worden afgesloten voor wekelijkse of tweewekelijkse leveringen.”  

BETAALBAAR EN MAKKELIJK

Vorig jaar stopte Jesse met zijn studie, omdat hij dit werk eigenlijk veel leuker vond en het bedrijf wilde uitbouwen binnen de regio. ,,Naast onze marktkramen zijn mijn vader en ik nu samen ook fulltime bezig met Vitamientje voor een Tientje. Ons doel is om uiteindelijk in alle plaatsen in een straal van 10 kilometer rondom Leusden te kunnen leveren.”

Dat lukt nu al in Scherpenzeel, Renswoude, Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De straal van 10 kilometer is bewust gekozen, zegt Jesse. ,,Omdat ik het onzin vind om verder weg te bezorgen vanwege de milieu-impact. Ik heb milieukunde gestudeerd en vind dat wel een belangrijk aspect. We zien dat mensen hier in de regio graag lekker fruit willen eten en op een betaalbare manier maken wij dat een stuk makkelijker en toegankelijker voor ze.”

Kijk voor meer informatie op: www.fruit-bestellen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie