Cees Lindhout overhandigt de sleutels van de ID Buzz Cargo aan eigenaar Silvester de Graaf.
Cees Lindhout overhandigt de sleutels van de ID Buzz Cargo aan eigenaar Silvester de Graaf. Bakkerij de Graaf

Bakker De Graaf als eerste cateraar emissieloos door de stad

5 juni 2023 om 12:30 Zakelijk

AMERSFOORT Dat de gemeente Amersfoort grote doelstellingen voor ogen heeft op het gebied van uitstoot dat blijkt, maar ook ondernemers in Amersfoort gaan meedenken in het vergroenen en emissieloos rijden door de stad. Zo ook warme bakker de Graaf, al bijna 25 jaar een begrip in Amersfoort. 

Elke dag rijden er drie bedrijfsauto’s door de stad om lunches te bezorgen bij tientallen bedrijven en scholen in Amersfoort en daarbuiten. Toen er vorig jaar een Volkswagen caddy plotseling stil kwam te staan, en een reparatie hoge kosten met zich mee zou brengen, werd er onderhandeld met Cees Lindhout van Pon Dealer Bedrijfswagens. Er was toen net een elektrische Volkswagen ID Buzz Cargo op de markt en gezien de doelstellingen van de gemeente Amersfoort werd er besloten om toch voor elektrisch te gaan. 

Na ruim een jaar gewacht te hebben op de levertijd is het tijdstip nu eindelijk aangebroken en is Bakker de Graaf de eerste bakker en cateraar en die elektrisch gaat bezorgen in deze regio. Eigenaar Silvester de Graaf zegt: ,,Regeren is vooruit zien want uiteindelijk gaan we in de toekomstallemaal over op elektrisch rijden en de gemeente Amersfoort staat vanaf 2025 geen auto’s meer toe in het centrum van de stad die rijden op fossiele brandstoffen en dan heb je echt een probleem. Bakker de Graaf is nu klaar voor de toekomst door elektrisch te bezorgen en zal in de nabije toekomst dit verder uitbreiden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie