Eva ten Thije is een coachingspraktijk gestart voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn.
Eva ten Thije is een coachingspraktijk gestart voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Marco Jansen

Coachingspraktijk The Breeze helpt omgaan met ongewenst kinderloos zijn

10 mei 2023 om 07:30 Zakelijk

AMERSFOORT Eén op de zes stellen krijgt er mee te maken dat ze moeilijk zwanger raken, bij 57 procent geeft dit angst en depressieve gevoelens. Er rust echter een taboe op ongewenste kinderloosheid. Ook Eva ten Thije (36) uit Amersfoort hoorde in 2018 dat zij kinderloos zal blijven. Met haar coachingspraktijk The Breeze wil zij nu andere vrouwen helpen bij dat proces. ,,Je kunt ook als je geen kinderen hebt, trots zijn op het leven dat je leidt.”

Eva is vanaf 2015 vier jaar bezig geweest met een fertiliteitstraject. Met hulp van het ziekenhuis en een kliniek in Duitsland wilde ze er alles aan doen om zwanger te raken. Dit was zowel fysiek als mentaal een pittig traject. ,,Je krijgt veel hormonen toegediend of juist weinig; dat heeft invloed op je lichaam. Ik hield rekening met eten, slaap, mijn sociale leven. Alles stond in het teken van de onderzoeken. Ik voelde mij de sporter die voor de Olympische Spelen traint, maar dan hoort dat ze zijn afgelast. In 2018 was de kans zo klein geworden om zwanger te worden, dat andere opties werden geadviseerd. Dat paste niet, dus wist ik dat ik nooit zwanger zou worden. Mijn toekomstdroom was weg.”  

De beslissing voelde als een opluchting, maar het niet moeder kunnen worden, had grote impact. ,,Ik was van slag, het was pijnlijk omdat ik er dagelijks mee werd geconfronteerd. Mijn vriendinnen hebben allemaal kinderen en praten daar veel over. Zeker rond Moederdag zie je overal reclames van gelukkige gezinnen. Dat was erg lastig en het gaf me ook een gevoel van eenzaamheid.” Eva is goed geholpen door een coach gespecialiseerd in rouwverwerking. ,,Ik heb geleerd hoe ik moet rouwen, wie ik ben, wat ik belangrijk vind en hoe ik mijn leven inricht.”

THE BREEZE

In augustus 2022 heeft ze de stap gezet om een eigen coachingspraktijk te starten om andere vrouwen te helpen die ongewenst kinderloos zijn of in een fertiliteitstraject zitten. ,,Doordat ik ervaringsdeskundige ben, weet ik hoe het voelt om ongewenst kinderloos te zijn. Dat gevoel moest ik zelf vaak uitleggen, maar in mijn coaching heb ik aan één woord genoeg. The Breeze is een symbolische verwijzing naar een zeebriesje op het strand dat het zetje in de rug geeft naar een mooie toekomst, ook als dat zonder kinderen is.” Eva heeft in maart haar baan bij een ingenieursbureau opgezegd om zich volledig te kunnen richten op haar coaching. Een teleurstelling omzetten in iets positiefs, dat geeft haar persoonlijk veel voldoening, plezier en energie. ,,Enerzijds richt ik mij op kennis overbrengen en bewustzijn van rouwen hoe je dat doet op een manier die bij jou past. Dat is voor iedereen anders. Anderzijds help ik inzicht te geven in welke waarden belangrijk in je leven zijn en hoe je ook trots kunt zijn op het leven dat je leidt als je geen kinderen kunt krijgen. Dit doe ik door 1 op 1-coachingsessies van een uur, online of in mijn praktijk aan huis. In het traject gaf ik ook opdrachten voor thuis mee. Ik bied een gratis audiotraining aan om de eerste stappen te zetten in rouwverwerking.” 


The Breeze
Baak van Renesse 45
3826 HM Amersfoort
Tel: 06-15100568
www.thebreezehomeopathie.nl 

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie