Natuurmonumenten opende in Amersfoort haar eerste winkel

Zakelijk

AMERSFOORT Wie in de buurt van het centraal station van Amersfoort komt kan en mag eigenlijk niet zomaar voorbij gaan aan De winkel van Natuurmonumenten. Sinds het hoofdkantoor van Natuurmonumenten in Amersfoort is gevestigd, is er ook een prachtige winkel bij gekomen op het Stationsplein.

„We hebben hier de eerste winkel in een stad geopend”, vertelt de coördinator van de winkel bij Natuurmonumenten Judith Smoorenburg. „De winkel is ook een informatiepunt waar we, naast de hele leuke producten die we hier verkopen, ook veel uitleg geven. Natuurlijk kun je hier lid worden van Natuurmonumenten. Maar we hebben veel meer doelen. Graag vertellen we van alles over onze producten zoals insecten- en vogelkasten of ons project de Marker Wadden en bijvoorbeeld inheems bloemenzaad. Bloemenzaad dat ervoor zorgt dat mensen zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan een betere leefomgeving. Als Natuurmonumenten hebben we expertise van ecologen, zo komen we zelf tot inzichten en kunnen dat bijvoorbeeld verwerken in de samenstelling van bloemenzaad voor een betere biodiversiteit.”

We hebben cadeautjes, ansichtkaarten, prachtige boeken of Amersfoortse mosterd

VRIJWILLIGERS De winkel van Natuurmonumenten biedt ook gelegenheid om gewoon lekker wat in rond te struinen. „We hebben cadeautjes, ansichtkaarten, prachtige boeken of Amersfoortse mosterd.” Zo laat Smoorenburg, met een kleine greep uit het assortiment, je graag kennismaken met de sfeer en mogelijkheden. „Gewoon binnenlopen kan. Voor kinderen zijn er leuke producten en ook aardige wetenswaardigheden. Ze kunnen vragen stellen over Natuurmonumenten of over de natuur in het algemeen. Er werken drie vaste medewerkers en verschillende vrijwilligers, en het leuke is die komen bijna allemaal uit Amersfoort. En zo houden we het heel laagdrempelig om bij ons in de winkel binnen te lopen”, vertelt Smoorenburg enthousiast.

Wie uit Amersfoort of omgeving komt en het leuk lijkt om te helpen in De winkel van Natuurmonumenten treft het. ,,Graag willen we ook nog een oproep doen dat we opzoek zijn naar vrijwilligers voor in de winkel.”

NATUUR IN DE STAD „Het Stationsplein gaat drastisch op de schop. In dat plan is heel veel meer ruimte voor groen”, vertelt Smoorenburg. Dat past natuurlijk helemaal bij De winkel van Natuurmonumenten. Ook in de stad is er veel natuur te vinden en met de renovatie wordt dat alleen maar meer. „Alle fietsen gaan straks ondergronds. Wij hebben heel goed contact met gemeente Amersfoort en er is volop ruimte om mee te denken over de invulling van het vernieuwde Stationsplein. Met die groene renovatie van het Stationsplein hebben we met De winkel van Natuurmonumenten natuurlijk veel meer aansluiting.” 

door Arnoud J Spaaij

De winkel van Natuurmonumenten
Stationsplein 3
3818 LE Amersfoort
033 479 73 33
natuurmonumenten.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie