,,Scandinavië-XL is een goed startpunt voor een vakantie naar deze regio", aldus de organisatie.
,,Scandinavië-XL is een goed startpunt voor een vakantie naar deze regio", aldus de organisatie. Janet Vermist
Ondernemer in beeld

Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

Zakelijk

HOEVELAKEN Scandinaviëfans kunnen zich een weekend lang onderdompelen in hun favoriete landen op het evenement Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken. Onder het motto ‘Beleef het beste van het Noorden’ komen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober alle facetten van de Noordse regio aan bod. Deze negende editie is de laatste keer dat het evenement in Hoevelaken plaatsvindt. 

Sinds 2018 is de beurs in Expo Hoevelaken, maar vanwege woningbouwplannen komt dat tot een eind. Expo Hoevelaken staat dus voor de laatste keer bomvol Scandinavische producten. ,,Bezoekers trekken doorgaans de hele dag uit, rondstruinend tussen de vele stands en de zalen op de eerste verdieping waar lezingen worden gehouden. Scandinavië-XL is een goed startpunt voor een vakantie naar deze regio”, aldus de organisatie. Rondreizen per auto of fiets, wandelvakanties, sledetochten, walvissafari’s en noorderlicht spotten. Er zijn tal van lezingen over verschillende regio’s en noordse gebruiken. Wie naar Spitsbergen wil, kan de presentatie bijwonen van Michelle van Dijk, eigenaar van de meest noordelijk gelegen camping ter wereld: Longyearbyen Camping.


SHOPPEN ,,Maar bovenal is Scandinavië-XL een evenement waar je fijn kunt shoppen bij meer dan zeventig stands met mode, woonaccessoires, kunst en eten. Boekhandel Roodbeen is aanwezig met Scandinavische boeken.” Op interieurgebied vind je er serviesgoed, wanddecoraties en woontextiel. Voor de koude winter zijn er warme wollen truien, vesten, mutsen, laarzen, jassen en sjaals. ,,Alles van de beste kwaliteit, waar Scandinavië bekend om staat. Ook de Baltische staten, nauw verwant met Scandinavië, zijn aanwezig. De Estlandse kunstenares Riikka Horn exposeert Estlands folkloristisch handwerk met breien- borduur- en vilttechnieken en geeft op zondag een workshop zeepvilten voor kinderen.”
Er is een ruim aanbod van Scandinavische lekkernijen uit alle windstreken. Wie zelf aan de slag wil kan een Zweedse Smörgåstårta maken. Scandinavië-XL is op zaterdag 29 en zondag 30 oktober van 10-17 uur. Entree 8,50 euro, t/m 12 gratis.
Meer informatie: www.scandinavie-xl.nl

advertentie
advertentie