MBO Amersfoort en Detentiecentrum Zeist hebben de handen ineen geslagen.
MBO Amersfoort en Detentiecentrum Zeist hebben de handen ineen geslagen. Hans Roggen
Ondernemer in beeld

Stage lopen én werken in de gevangenis

Zakelijk

ZEIST Stage lopen in de gevangenis en binnen een jaar klaargestoomd worden als detentie inrichtingsbeveiliger? Vanaf volgend jaar is dat mogelijk. MBO Amersfoort en Detentiecentrum Zeist hebben de handen ineen geslagen en starten volgend jaar de opleiding voor detentie inrichtingsbeveiliger niveau 2.

Het is een zonnige vrijdagochtend als een medewerker van detentiecentrum Zeist het hek voor ons opent. Eenmaal de auto geparkeerd en neergedaald in de ontvangstruimte, worden we verwelkomd door Jacco van Ginkel. Hij is Teamleider Veiligheid binnen de gevangenis en is een van de breinen achter de opleiding voor detentie inrichtingsbeveiliger. Het andere deel van de denktank achter deze opleiding is Dennie Mulder van MBO Amersfoort. Ze vertellen enthousiast over de samenwerking. ,,Simpel gezegd is deze opleiding bedoeld om studenten klaar te stomen voor het werk in de gevangenis,’’ zo vertelt Mulder. ,,Het is een nieuwe opleiding. In februari 2023 starten we met de eerste lichting. Met deze opleiding zorgen wij ervoor dat studenten binnen één jaar gediplomeerd zijn en gelijk aan het werk kunnen in een detentiecentrum.’’

Met deze opleiding kun je doorstromen naar de politie

DE TOP Van Ginkel en Mulder willen met deze opleiding een publiek bereiken tussen de 16 en 28 jaar oud, zowel mannen als vrouwen. Ook als je besluit voor een carrièreswitch te gaan, dan ben je welkom om je aan te melden. ,,We hopen wel de top van deze doelgroep te bereiken”, zo vertelt Van Ginkel. ,,Want als gevangenismedewerker moet je gewoon fit zijn. Er zal een fitheidstest zijn maar ook een psychologische keuring. Ondanks dat nieuw talent dus echt welkom is, moeten we wel kritisch zijn.’’

ANDERE RICHTINGEN Een opleiding tot detentie inrichtingsbeveiliger klinkt redelijk specifiek en specialistisch. Toch is het goed te weten dat je met een diploma voor deze opleiding later ook nog verder kan, zo vertelt Nulder. ,,De mensen die geïnteresseerd zijn, tonen ook veel interesse in het werken bij de politie. Dat ligt erg dicht tegen elkaar aan. Het is mogelijk om met deze opleiding door te stromen naar de politie, je zit dus niet vast aan één specialisme. Wil je dus boeven vangen of ze liever beveiligen? Met deze opleiding kun je dat allebei.”

Wil jij meer weten over de opleiding voor detentie inrichtingsbeveiliger, of ken je iemand die hier echt geschikt voor is? Kom dan naar de open dag op 1 oktober, op locatie in detentiecentrum Zeist. Ouders of verzorgers zijn ook welkom! Scan de QR-code om je aan te melden of via Werkenbijdji.nl.


Dit artikel maakt deel uit van onze Baandichtbij vacaturekrant die huis-aan-huis werd verspreid bij De Stad Amersfoort. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van BDU Media? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-12121395 m.rodenburg@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie
advertentie