De Volleybalspeeltuin wordt afgesloten met een diploma-uitreiking.
De Volleybalspeeltuin wordt afgesloten met een diploma-uitreiking. Eigen foto
Sport in beeld

Plezier in de Switch Volleybalspeeltuin

Zakelijk

AMERSFOORT Plezier, gezelligheid en op een leuke manier bezig zijn. De Volleybalspeeltuin van Switch is bedoeld om kinderen spelenderwijs motorische vaardigheden en balvaardigheden aan te leren die ze later kunnen gebruiken bij het volleyballen.

Elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur staan sporthal De Dissel in Hooglanderveen spelvormen en circuits van matten, kasten, banken en trampolines klaar voor een gevarieerd aanbod aan oefeningen. „Volleybal is een technisch spel, we leren kinderen op jonge leeftijd basisvaardigheden. Door op speelse wijze te oefenen met gooien, vangen en mikken: pionnen van een kast gooien, een ballon hooghouden of een ‘sneeuwballengevecht’ met schuimballen”, vertelt Simone Schumacher van de jeugdcommissie. 

Het initiatief is ontstaan in 2018. „De groep startte vooral met kinderen van leden, maar breidde al snel uit met vriendjes en vriendinnetjes. Een deel hiervan is inmiddels doorgestroomd naar de mini’s, dus er is bij de Volleybalspeeltuin weer ruimte voor nieuwe kinderen.”

„Plezier staat centraal, maar natuurlijk willen de hoofdtrainsters en hulptrainers de kinderen ook iets leren”, benadrukt Simone. „Om dat te stimuleren staan we regelmatig stil bij behaalde successen. Vaak staat een periode in het teken van een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld vangen. Dat oefenen en herhalen we dan op verschillende manieren. Met een feestelijke afsluiting en het uitdelen van een diploma.” 

De Volleybalspeeltuin is leuk voor jongens en meisjes, de verdeling is doorgaans fifty-fifty. „Dat is mooi, want de oudere volleybaljeugd bestaat grotendeels uit meisjes, dus we juichen de komst van jongens van harte toe.”

Je mag gratis drie proeftrainingen doen voordat je beslist of je het leuk genoeg vindt om lid te worden.
Meer informatie: www.switchvolleybal.nl/speeltuin

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55706846 of m.rodenburg@bdu.nl.

advertentie
advertentie