Met plezier bewegen kan op allerlei manieren in Amerena, zoals een beweegles aquavitaal.
Met plezier bewegen kan op allerlei manieren in Amerena, zoals een beweegles aquavitaal. Michael Kooren
Advertorial

Amerena: sport, zorg en ontmoeten

Zakelijk

AMERSFOORT Amerena is sinds april 2018 geopend in de nieuwbouwwijk Hogekwartier in Amersfoort. Een moderne, iconische sportaccommodatie langs de Hogeweg richting Amersfoort aan de Velduil 2 met Sport, Zorg en Ontmoeten als drie belangrijkste pijlers.

Marco Jansen

Amerena is het thuisadres voor alle Amersfoorters van jong tot oud, maar ook voor regionale en nationale sporters, stelt locatiemanager Sven Hoogeboom. „Ons topsportbad van 50x25 meter biedt mogelijkheden voor NK’s die we met regelmaat in huis hebben. Ook de sporthal van 54 bij 33 meter en 11 meter hoog is zo gemaakt dat we wedstrijden op nationaal niveau van met name volleybal kunnen huisvesten.”

Hoogeboom heeft na zijn komst de horeca opgezet en is nu eindverantwoordelijk voor de hele accommodatie, waarbij wordt ingezet op samenwerking tussen de partners. Zo vullen hoofdgebruikers AVV Keistad, VV Wilhelmina en ZPC Amersfoort de horeca-exploitatie in met vrijwilligers in samenwerking met vaste krachten van Stichting Horeca Amerena.

Amerena is het thuisadres voor alle Amersfoorters van jong tot oud, maar ook voor regionale en nationale sporters

‘UITJE VAN DE WEEK’ SRO is als exploitant verantwoordelijk voor onderhoud en beheer en als aanbieder van activiteiten een belangrijke partner in de samenwerking. In het zwembad zijn er tal van beweegactiviteiten. „SRO is met een grote zwemschool het instituut voor zwemlessen en heeft aquasporten als aanbod, waaronder aquavitaal en aquajoggen. Deze beweeglessen zijn er op meerdere momenten per week. Daarnaast is het groepsmoment in de goede, aangename horeca, voor veel ouderen het maatschappelijk uitje van de week. Ook geven we aquarobic, aquapower en ouder-kindzwemmen. In het ‘unieke’ vijftigmeterbad kun je van maandag tot en met vrijdag nagenoeg de hele dag baantjes zwemmen. Dat is erg populair; de ochtenden, avonden en weekenden zijn goed bezocht. Je kunt bij ons zwemmen met een los kaartje, 12 rittenkaart, kwartaal- of jaarabonnement.”

Amerena heeft drie bassins. Het doelgroepenbad is het kleinste en warmste bassin waar ook de spectaculaire glijbaan van 96 meter lang in uitkomt. Ook is er een torenbad met een springtoren met vier tableaus van 3 tot 10 meter hoog. „Je kunt bij ons in het weekend familiezwemmen en recreatief zwemmen. Het zwembad wordt ook gebruikt door ZPC Amersfoort, een grote zwemvereniging met ruim 1.000 leden: wedstrijdzwemmers, waterpoloërs, schoonspringers en synchroonzwemmers. Ook de Paralympische zwemploeg van TeamNL traint bij ons.”

In de grote sporthal zijn volleybalverenigingen VV Wilhelmina en AVV Keistad de hoofdgebruikers. Overdag is de sporthal voor het onderwijs. Op dinsdag- en vrijdagmiddag is er ‘Skills & Fun’. Kinderen kunnen hun motorische vaardigheden ontwikkelen met het Athletic Skills Model (ASM). Dit wordt gegeven door kinderfysiotherapeut Petra Niezing. De activiteit is van Geeresteingroep, die in Amerena een fysiotherapiepraktijk heeft en onder meer hydrotherapie geeft in het doelgroepenbad. Kortom: Amerena staat voor Sport, Zorg en Ontmoeten.

Meer informatie op www.amerena.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of andere vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-12121395 of m.rodenburg@bdu.nl.

advertentie
advertentie