Wethouder Stegeman opent de Perspectief-vestiging in Amersfoort.
Wethouder Stegeman opent de Perspectief-vestiging in Amersfoort. Foto: Marco Jansen
Ondernemer in Beeld

Perspectief opent vestiging in Amersfoort

Zakelijk

AMERSFOORT Perspectief is de nummer vijf arbodienst in Nederland en de laatste jaren hard gegroeid. Op 1 juli 2021 is ook in Amersfoort een vestiging geopend, destijds met een kleinschalige lunch voor collega’s. De officiële opening vond vanwege corona bijna een jaar later plaats. Donderdag 23 juni knipte wethouder Stegeman het lintje door.

Hij deed dit samen met adviseur arbeidsmobiliteit Marleen Verschelling uit Amersfoort en in het bijzijn van Noortje van Zeyl en Riëtte Jochemsen. Hij overhandigde een boek en een vlag van Amersfoort en vindt het belangrijk dat medewerkers gezond blijven en zo langer inzetbaar zijn.
Het kantoor is gevestigd op de tweede verdieping van het bedrijfspand aan de Brand 42. Er is gekozen voor Amersfoort vanwege de centrale ligging: geografisch en aan de A1. ,,De reden is de groei van Perspectief. Naast het hoofdkantoor in Harderwijk zijn er nu veertien regiokantoren. Naast Harderwijk, Houten en Ede is dit het vierde kantoor in het midden van het land’’, vertelt Riëtte Jochemsen uit Voorthuizen. Zij is adviseur arbeidsmobiliteit en werkt bijna vijf jaar bij Perspectief.

Het pand heeft spreekkamers voor de artsen en medisch assistentes. Ook coaches en adviseurs arbeidsmobiliteit maken er gebruik van. Daarnaast zijn er vergaderruimtes en flexibele werkplekken. ,,Er komt hier veel in en uit; collega’s vanuit het hele land. Als je een meeting of centraal overleg organiseert is deze locatie super centraal’’, weet Noortje van Zeyl uit Hilversum. Zij werkt sinds oktober als verzuimconsultant bij Perspectief.

Jochemsen: ,,Onze missie is: Perspectief maakt beter. Dat is veel omvattend. We helpen werkgevers bij goed werkgeverschap bij thema’s als duurzame inzetbaarheid van mensen en vitaliteit, zodat werknemers mentaal fit, fysiek fit en loopbaan fit zijn.” Om die drie pijlers te realiseren biedt Perspectief verschillende diensten aan. Van Zeyl: ,,Preventieve diensten zijn veiligheid en gezondheid. We meten bij bedrijven de risico’s op de werkvloer om te voorkomen dat mensen ziek worden. Is een machine wel veilig? Hoe ervaren mensen werkdruk? Nieuwe klanten vragen we of ze een risicoinventarisatie hebben gedaan.” Jochemsen: ,,Bij verzuimbegeleiding begeleiden we mensen die zijn uitgevallen bij ziekteverzuim. De dienst loopbaanbegeleiding valt onder arbeidsmobiliteit. We kijken of mensen werkplezier hebben en op de juiste plek zitten.”

Perspectief is in 2019 uitgeroepen tot vitaalste bedrijf van Nederland en is hier trots op. De trofee werd uitgereikt door Pieter van den Hoogenband. Het bedrijf is ook maatschappelijk betrokken. Jochemsen: ,,Dertig collega’s hebben een week gefietst voor Compassion en 53.887 euro opgehaald voor de moeder-kind projecten in Peru.”

Perspectief heeft inmiddels meer dan 400 medewerkers, maar de kracht blijft het familiebedrijf. Van Zeyl: ,,Onze kernwaarden zijn leiderschap, inspiratie, vertrouwen en verbinding. Dat voel je in het bedrijf. Er wordt goed voor ons gezorgd zodat wij dit ook goed uit kunnen dragen naar de klanten.”
www.perspectief.eu

door Marco Jansen

advertentie
advertentie