Jubilerende Visspecialisten kopen eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Zakelijk

HOOGLAND Bij de jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft Vincent Jansen van Fish, dat iedere donderdag op het Kraailandhof in Hoogland staat met zijn visverkoopwagen, samen met collega’s uit heel Nederland het winnende bod uitgebracht. Ze kochten het eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor 113.500 euro.

Meer dan 500 Nederlandse Visspecialisten verenigd in het (VNV) Vereniging Nederlandse Visspecialisten die dit jaar 40 jaar bestaat leveren zo een bijdrage aan een belangrijk goede doel: het werk van de stichting Ambulancewens.

Visspecialisten vormen een bijzondere groep in de wereld van versspecialisten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld slagerijen en groentezaken heeft de Nederlandse visspecialist nog altijd een marktaandeel van meer dan 50 procent. ,,Dit hebben ze te danken aan hun professionalisering en ontwikkeling in de afgelopen decennia”, vertelt Janneke Keuning, directeur van de Vereniging Nederlandse Visspecialisten. ,,De visboer van weleer die vooral met verse vis werkte, is inmiddels een brede speciaalzaak waar naast haring en gebakken vis ook heel veel maaltijdgerechten en vissnacks verkrijgbaar zijn. Viswinkels zijn soms bijna een delicatessenzaak. De ambulante specialist heeft in bijna alle gevallen zijn kraam vervangen door een prachtige winkel op wielen.”

De visspecialisten doneren met het winnende bod geld aan de stichting Ambulancewens. Deze vervult sinds 2007 de laatste wensen van terminale patiënten. Zeven dagen per week, 365 dagen per jaar rijdt medisch geschoold personeel op vrijwillige basis met ernstig zieke mensen naar wenslocaties in Nederland en daarbuiten.

advertentie