Van links naar rechts: Vincent de Vries, Liza, Steve en Maarten Flikkema.
Van links naar rechts: Vincent de Vries, Liza, Steve en Maarten Flikkema. VVD Amersfoort

Bij Lot in Vathorst wint VVD Amersfoort OndernemersAward 2022

Zakelijk

AMERSFOORT De winnaar van de VVD Amersfoort OndernemersAward 2022 is restaurant Bij Lot Eten en Drinken. Maarten Flikkema, fractievoorzitter van VVD Amersfoort, heeft de award woensdag uitgereikt aan het restaurant in de wijk Vathorst. De liberalen vinden Bij Lot ,,een boegbeeld, omdat het een mooie plek in de wijk is waar hulpkanjers de ruimte krijgen om te werken én zich te ontwikkelen in de samenleving.”

De partij wil lokale ondernemers in het zonnetje zetten en heeft daarom de jaarlijkse VVD Amersfoort OndernemersAward in het leven geroepen. Via social media was het mogelijk een Amersfoortse ondernemer te nomineren voor de award. ,,Daar zijn mooie reacties op binnen gekomen, de fractie had echt iets te kiezen. De VVD-fractie heeft unaniem besloten dat de award dit jaar naar Bij Lot gaat. Het restaurant in de wijk Vathorst is bij uitstek een goed voorbeeld van hoe ondernemen samen kan gaan met het bieden van kansen aan mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Bij Lot werkt samen met Careander, deze organisatie ondersteunt de hulpkanjers die overdag met verve het restaurant runnen.”

Maarten Flikkema reikte de award uit aan Steve en Liza, zij werken met heel veel plezier bij Bij Lot. Steve zelfs al vanaf het begin, ruim twee jaar geleden. Vincent de Vries, een van de eigenaren van het restaurant was ook aanwezig bij de uitreiking. 

,,Jullie hebben deze award meer dan verdiend, want jullie zijn een voorbeeld van hoe je én een succesvolle onderneming kan runnen én direct iets voor de samenleving kan doen”, aldus Flikkema. ,,Jullie hebben het ook heel knap gedaan in de tijd van corona.” Vincent voegde er nog aan toe dat ze ook tijdens de pandemie op de steun van de wijk konden rekenen. Zo kwamen mensen langs om lekkere koffie af te halen. De reactie van Steve en Liza sprak boekdelen: ze zijn terecht heel trots en de award kreeg direct een mooie plek in het restaurant. 

De prijs heeft meteen een mooie plek gekregen in het restaurant.
advertentie